ORDRE AAR/167/2010, de 19 de març, per la qual s'estableixen mesures complementàries de regulació de l'extracció de corall vermell a les aigües interiors del litoral català.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/167/2010, de 19 de març, per la qual s'estableixen mesures complementàries de regulació de l'extracció de corall vermell a les aigües interiors del litoral català.

Un cop finalitzada la campanya d'extracció de corall vermell (Corallium rubrum) corresponent a l'any 2009 i examinades les dades obtingudes a partir de les estadístiques d'extracció de corall al litoral de Catalunya, cal mantenir mesures complementàries de regulació d'aquesta activitat per a l'any 2010.

L'Ordre AAR/143/2009, de 23 de març, estableix les mesures per a l'extracció de corall per a la campanya 2008 i prohibeix la pesca de corall dins la zona del litoral compresa entre el límit nord del terme municipal de l'Escala i el cap de Begur.

Després de nou anys de veda d'extracció de corall vermell per a aquesta zona i d'acord amb els estudis realitzats i tenint en compte la lenta recuperació de les colònies de corall encara no es considera que hagi transcorregut temps suficient per a la recuperació del calador i, en conseqüència, no és procedent reobrir la zona per desenvolupar-hi aquesta activitat.

D'altra banda, es manté la reducció de la zona d'extracció autoritzada en l'àmbit del Parc Natural de Cap de Creus i, per tant, no s'incrementa el nombre de llicències que preveu el Decret 389/2004, de 21 de setembre, pel qual es regula la pesca de corall vermell.

L'article 2.3 del Decret 389/2004 esmentat habilita el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural perquè estableixi, mitjançant una ordre, el període de pesca autoritzat. L'article 10.1 del mateix Decret preveu que el conseller o la consellera pugui modificar tant les zones d'extracció de corall vermell com el nombre màxim d'autoritzacions per a cadascuna d'aquestes, d'acord amb l'informe tècnic previ de l'òrgan competent de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima.

Així mateix, l'article 6.1 del Decret esmentat fixa els criteris de prioritat d'acord amb els quals s'han d'atorgar les autoritzacions en cas que el nombre de sol·licituds superi el màxim d'autoritzacions previstes. Per tal que el procediment per atorgar les autoritzacions es realitzi amb el màxim de transparència i objectivitat, es considera necessari concretar la puntuació dels criteris de prioritat que estableix el Decret 389/2004, de 21 de desembre, el qual habilita el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural perquè dicti les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR