DECRET 255/1995, de 28 de setembre, sobre normes complementàries per a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1995.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Un cop convocades les eleccions al Parlament de Catalunya pel Decret 253/1995, de 25 de setembre, és procedent adoptar les disposicions complementàries adequades, adaptant la normativa electoral vigent a les característiques especials d'aquests comicis a l'efecte de facilitar-ne el desenvolupament.

Per tant, a proposta del titular del Departament de la Presidència, dels consellers de Governació i de Treball i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Les juntes electorals provincials seran competents a l'efecte de la presentació de coalicions electorals i candidatures, i per a la seva posterior proclamació. El nomenament dels representats i dels administradors electorals es farà davant les juntes electorals esmentades.

Article 2

Els partits i les federacions que estableixin un pacte de coalició per concórrer conjuntament a les eleccions en una determinada circumscripció hauran de comunicar-ho a la junta electoral provincial corresponent, amb els requisits i terminis que estableix l'article 44 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny. Els partits, les federacions, les coalicions i les agrupacions d'electors hauran de comunicar a la junta electoral provincial de cada circumscripció on presentin candidatures els crèdits bancaris per atendre despeses electorals. Les juntes electorals provincials, un cop finalitzat el termini per a la realització de la campanya electoral, hauran de trametre al Departament de Governació de la Generalitat la relació certificada dels crèdits que figuren inscrits al Registre de notificacions.

Article 3

El dia que tingui lloc la votació, cada mesa electoral disposarà, com a mínim, d'una urna transparent ajustada a les característiques que figuren a l'annex 1 d'aquest Decret. Les urnes es lliuraran contra un justificant de recepció a les juntes electorals de zona, les quals, al seu torn, i després del muntatge i precinte previs, les posaran a disposició de les meses electorals. Davant les meses electorals, i per tal d'assegurar el secret del vot, es disposarà d'una cabina, que s'ajustarà a les característiques i dimensions assenyalades a l'annex 2 d'aquest Decret. Així mateix, i prop d'aquesta cabina hi haurà una taula amb un nombre suficient de paperetes i sobres de cada candidatura.

Article 4

S'aproven els models de paperetes, sobres i documentació electoral...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR