DECRET 17/1988, de 29 de gener, pel qual es dicten normes complementàries per a la protecció de determinades espècies de la fauna piscícola al territori de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

L'article 9 de la Llei 12/1985, de 13 de juny, d'Espais Naturals, especifica que el Consell Executiu ha de declarar la condiciÛ d'estrictament protegides les espËcies de la flora i de la fauna salvatge que necessitin d'una preservaciÛ especial;

AtËs que algunes espËcies de la fauna piscÌcola han esdevingut rares i fins i tot en vies d'extinciÛ al nostre paÌs;

Vistos el Conveni de Berna, de 19.9.1979; la Llei 12/1985; el Reial Decret 3181/1980, de 30 de desembre; la Llei de Pesca Fluvial vigent, i l'Ordre de 5 de novembre de 1984 (DOGC 493, de 12 de desembre);

A proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Les espËcies de peixos que figuren a l'annex es declaren protegides estrictament, i, en conseq¸Ëncia, seran espËcies vedades a partir de la data d'entrada en vigor d'aquest Decret.

Article 2

Aquesta protecciÛ implica la prohibiciÛ, a tot el territori de Catalunya, de la persecuciÛ, la pesca, la captura, la tinenÁa, el tr‡fic i la comercialitzaciÛ de les espËcies esmentades, i tambÈ de la recollida i alteraciÛ dels ous, les cries i els nius. Queda tambÈ prohibida la preparaciÛ i la comercialitzaciÛ de les restes, incloses les dels animals naturalitzats, amb les excepcions que preveu la Llei 12/1985, de 13 de juny.

Article 3

En el termini de 6 mesos comptats a partir de l'entrada en vigor d'aquest Decret, les persones fÌsiques o jurÌdiques que tinguin en el seu poder exemplars vius de qualsevol de les espËcies esmentades a l'article 1 (annex) d'aquest Decret, podran demanar a la DirecciÛ General de PolÌtica Forestal el certificat que n'acrediti la possessiÛ legal, si aquesta fos anterior a la data d'entrada en vigor d'aquest Decret.

Article 4

El Servei de ProtecciÛ de la Natura podr‡ fer lliurament als parcs zoolÚgics o a altres centres de car‡cter car‡cter cientÌfic, cultural o educatiu dels exemplars vius o morts o de les despulles que es decomissin en virtut d'aquest Decret.

Article 5

Les infraccions al que disposa aquest Decret seran sancionades d'acord amb el que disposen les vigents Llei d'Espais Naturals i Llei de Pesca Fluvial, i les normes concordants.

DisposiciÛ final Es faculta el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca perquË...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR