DECRET 171/2006, de 18 de maig, de normes complementàries per a la realització del referèndum sobre la reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 171/2006, de 18 de maig, de normes complementàries per a la realització del referèndum sobre la reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

De conformitat amb l'article 56.3 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, el president de la Generalitat ha convocat el referèndum del projecte de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

La convocatòria del referèndum s'ha de desenvolupar d'acord amb el que estableix la Llei orgànica 2/1980, de 18 de gener, sobre regulació de les diferents modalitats de referèndum, i la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, amb les seves modificacions posteriors i disposicions complementàries. Tanmateix, es recullen en el Decret un seguit de peculiaritats en matèria de procediment i tràmits per adequar-lo a les pròpies circumstàncies i al que es deriva de l'esmentada Llei orgànica 2/1980.

Per tot això, vist l'informe de la Junta Electoral Central, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Governació i Administracions Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquest Decret té per objecte establir les normes complementàries que han de regir el procés del referèndum sobre la reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

Capítol II

Administració electoral

Article 2

Juntes electorals

2.1 La composició de les juntes electorals provincials i de zona es regeix pel que disposen els articles 10, 11 i 12 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, i l'article 12 de la Llei orgànica 2/1980, de 18 de gener, d'acord amb els terminis que s'assenyalen en els apartats següents.

2.2 Les juntes electorals es constitueixen inicialment amb els vocals judicials el segon dia posterior al de la publicació del Decret de convocatòria del referèndum. El mateix dia de la seva constitució inicial, les juntes elegeixen, entre els vocals judicials, els presidents respectius.

2.3 Del segon al novè dia posterior al de la publicació de la convocatòria del referèndum, els grups polítics als quals es refereix l'article 11.2 de la Llei orgànica 2/1980, de 18 de gener, han de presentar davant les juntes les propostes per a la designació dels vocals no judicials.

2.4 En el desè dia posterior al de la convocatòria, la Junta Electoral Central nomena els vocals no judicials de les juntes electorals provincials i les juntes electorals provincials nominen els vocals no judicials de les juntes electorals de zona respectives, a la vista de les propostes presentades pels grups polítics abans esmentats.

2.5 Un cop constituïdes, les juntes ordenen la publicació immediata de la seva constitució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, al Butlletí Oficial de l'Estat i als butlletins oficials de la província corresponent.

Article 3

Meses i seccions electorals

3.1 Les delegacions provincials de l'oficina del cens electoral fixen el nombre i els límits de les seccions, els seus locals i les meses en què es distribueixen els votants de cada circumscripció.

3.2 La relació anterior es publica en els butlletins oficials de la província respectiva el sisè dia posterior al de la convocatòria i s'exposa al públic en els ajuntaments respectius.

3.3 Els electors poden presentar reclamacions contra la delimitació efectuada en els sis dies següents a la publicació, davant la Junta Electoral Provincial, que resol en un termini de cinc dies.

3.4 La formació de les meses electorals correspon als ajuntaments, sota la supervisió de les juntes electorals de zona, d'acord amb el que estableix l'article 26.1 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny.

3.5 El president, els vocals i els suplents de les meses electorals queden protegits pel sistema de la Seguretat Social davant les contingències i les situacions que puguin derivar-se de la participació en el referèndum, d'acord amb el que disposa l'article 7 del Reial decret 605/1999, de 16 d'abril, de regulació complementària dels processos electorals, modificat pel Reial decret 1382/2002, de 20 de desembre.

Capítol III

Cens electoral

Article 4

Cens electoral

4.1 El cens electoral que s'utilitza en el referèndum és el que s'hagi tancat el dia 1 d'abril de 2006 i, en el cas que en aquesta data no s'hagi incorporat la informació corresponent a alguns municipis o consolats, s'utilitza per a aquests l'última informació disponible.

4.2 Els ajuntaments i els consolats estan obligats a mantenir un servei de consulta de les llistes electorals vigents durant el termini de vuit dies comptats a partir del sisè dia posterior a la convocatòria del referèndum.

Aquesta consulta es pot fer per mitjans informàtics, amb la identificació prèvia de la persona interessada, o mitjançant l'exposició al públic de les llistes electorals.

4.3 Les reclamacions sobre les dades censals es regeixen pel que estableix la normativa electoral vigent.

4.4 Només poden obtenir una còpia del cens electoral, en suport apte per tractar-lo informàticament, els representants dels grups polítics a què fa referència l'article 2.3 d'aquest Decret, les juntes electorals de zona, pel que fa al seu corresponent àmbit, i la Generalitat de Catalunya com a Administració convocant. Aquestes còpies es poden obtenir a partir del dia 31 de maig de 2006.

Capítol IV

Representants de les formacions polítiques

Article 5

Representants de les formacions polítiques

5.1 Les formacions polítiques que vulguin fer campanya amb motiu del referèndum han de designar, per escrit, davant la Junta Electoral Central, durant els dos dies posteriors al de la convocatòria, un representant general d'acord amb el que estableix l'article 43.2 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny. En l'escrit es farà constar l'acceptació de la persona designada.

5.2 Durant els tres dies posteriors al de la convocatòria, els representants generals han de designar, davant la Junta Electoral Central, els representants de circumscripció, que desenvoluparan les funcions establertes a l'article 43.3 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny.

5.3 La Junta Electoral Central comunica la designació dels representants de circumscripció a les juntes electorals provincials el quart dia posterior al de la convocatòria i aquests s'han de presentar davant la corresponent junta electoral provincial per acceptar-ne la designació, a partir del cinquè dia posterior al de la convocatòria.

Capítol V

Campanyes

Article 6

Campanya institucional

La Generalitat de Catalunya realitzarà una campanya de caràcter institucional, d'acord amb el que preveu la Llei 18/2000, de 29 de desembre, per la qual es regula la publicitat institucional, i en allò que afecta la publicitat institucional per ràdio i televisió, per la Llei 22/2005, de 29 de desembre, de la comunicació audiovisual de Catalunya.

Article 7

Campanya de propaganda

7.1 La campanya de propaganda té una durada de quinze dies. Comença el dia catorzè posterior al de la convocatòria i finalitza a les zero hores del dia anterior a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR