RESOLUCIÓ JUS/108/2009, de 23 de gener, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de les Terres de l'Ebre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/108/2009, de 23 de gener, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de les Terres de l'Ebre.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de les Terres de l'Ebre del qual resulta que en dates 2 de juliol de 2008 i 27 de novembre de 2008 es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat en l'Assemblea General Extraordinària del Col·legi de data 16 de juny de 2008;

Vistos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; la Resolució d'11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999), i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per la Resolució de 19 de febrer de 1999 (DOGC núm. 2841, de 5.3.1999), la Resolució JUI/2211/2003, d'11 de juliol (DOGC núm. 3931, de 23.7.2003) i la Resolució JUS/2343/2004, de 30 d'agost (DOGC núm. 4214, de 8.9.2004);

Atès que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de les Terres de l'Ebre a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, i disposar-ne la inscripció en el Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya;

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC, a l'annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 23 de gener de 2009

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de les Terres de l'Ebre

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Naturalesa jurídica

El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de les Terres de l'Ebre (en endavant Col·legi) és una corporació de dret públic, amb personalitat jurídica i capacitat plena per al compliment dels seus fins públics i privats.

Article 2

Àmbit territorial

El seu àmbit territorial d'actuació és el que correspon a les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta.

Article 3

Domicili

La seu social del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de les Terres de l'Ebre es fixa al c. Argentina núm. 9, 1r, de la ciutat de Tortosa, o altre que determini l'Assemblea General.

Article 4

Composició

El Col·legi l'integraran els aparelladors, aparelladores, arquitectes tècnics, arquitectes tècniques, enginyers d'edificació i enginyeres d'edificació que disposin del títol acadèmic oficial corresponent i compleixin els requisits que estableixen les lleis, aquests Estatuts, i que s'hi incorporin com a col·legiats, col·legiades, exercents o no exercents, amb la plenitud de drets i deures, en les condicions que s'assenyalen en els articles d'aquests Estatuts.

Article 5

Normativa aplicable

El Col·legi es regirà per aquests Estatuts i altra normativa interna col·legial, per la Llei de col·legis professionals de Catalunya vigent i altres disposicions autonòmiques i estatals que siguin aplicables per raó de la matèria i pels acords dels òrgans de govern del Col·legi.

Capítol II

Finalitats i funcions

Article 6

Finalitats

Són finalitats essencials del Col·legi:

  1. Ordenar i regular d'acord amb el marc legal aplicable l'exercici i desenvolupament de la professió.

  2. Representar i defensar els interessos generals de la professió, especialment en les seves relacions amb l'Administració.

  3. Vetllar perquè l'activitat professional dels col·legiats respongui als interessos i a les necessitats de la societat.

  4. Promoure socialment la professió en qualsevol àmbit.

  5. Impulsar la qualitat de l'edificació, la tecnologia i la innovació en els mètodes constructius, la seguretat i salut en les obres i el manteniment d'edificis, divulgar la cultura de la rehabilitació i fomentar la sensibilització social en temes relacionats amb el medi ambient.

  6. Prestar serveis als seus col·legiats i al sector de la construcció en el qual desenvolupen les seves funcions.

Article 7

Funcions públiques

Són funcions pròpies del Col·legi:

  1. Vetllar perquè l'exercici professional s'adeqüi a la normativa aplicable, deontologia i bones pràctiques, i es respectin els drets i interessos de les persones destinatàries de l'actuació professional, i exercir la potestat disciplinària sobre els seus col·legiats i col·legiades en els termes per la llei i les normes col·legials.

  2. Ordenar en l'àmbit de la seva competència l'exercici de la professió, i establir les normes deontològiques, d'acord amb el marc legal aplicable.

  3. Vetllar perquè no es produeixin actes d'intrusisme, de competència deslleial o altres actuacions irregulars, i si s'escau adoptar les mesures i les accions que preveu l'ordenament jurídic.

  4. Aplicar totes les normes que, en exercici de les competències que li són reservades, dicti el Govern de la Generalitat o de l'Estat en matèries relacionades amb la professió.

  5. Col·laborar amb l'Administració pública mitjançant la participació en òrgans administratius, quan així es prevegi legalment; emetre informes i dictàmens, i evacuar les consultes que li siguin sol·licitades per òrgans o autoritats administratives i judicials; gestionar la designació de perits, judicials i de part, amb la possibilitat d'establir els requisits per actuar com a perit; i exercir funcions pròpies de l'Administració, per via de delegació, amb la formalització prèvia del corresponent conveni que establirà l'abast de la col·laboració i la contraprestació pertinent.

  6. Participar en l'elaboració dels plans d'estudi, participar i col·laborar en els patronats universitaris, consells socials i òrgans similars, i col·laborar en l'organització docent de la professió en el seu àmbit, i així mateix qualsevol fi que la normativa legal els atribueixi en cada moment, i mantenir permanentment contacte amb els centres docents corresponents a la professió i establir, si s'escau, convenis de col·laboració.

  7. Participar en el procediment d'obtenció de l'acreditació d'aptitud per a l'exercici de la professió col·legiada, en el cas que la llei estableixi aquest requisit.

  8. Visar els treballs professionals dels col·legiats, col·legiades, així com dels acreditats, acreditades, que es reflecteixin documentalment i estiguin autoritzats amb la signatura dels col·legiats, de conformitat amb la normativa legal i col·legial.

  9. Promoure i facilitar la formació continuada dels col·legiats i col·legiades, que permeti garantir-ne la competència professional.

  10. Promoure la plena ocupació dels col·legiats i col·legiades, per mitjà dels serveis col·legials i d'aquelles mesures i activitats que els facilitin l'accés al mercat de treball.

  11. Tenir la representació i exercir la defensa de la professió en el seu àmbit territorial davant de l'Administració, els jutjats i tribunals, les entitats públiques i privades i particulars, amb legitimació per ser part en els litigis que afectin els interessos professionals, generals o dels col·legiats i col·legiades. Actuar, per substitució processal dels col·legiats i col·legiades, sempre que en la defensa dels interessos d'aquests i aquestes, hi estiguin implicats interessos professionals de caràcter general. Exercir el dret de petició, d'acord amb les lleis.

  12. Nomenar representants de la professió en entitats, comissions i jurats públics o privats que ho sol·licitin, i informar sobre les bases dels concursos que afectin la professió. Designar, si escau, representants en els jurats.

  13. Aprovar els seus pressupostos, regular i fixar les aportacions dels seus col·legiats i col·legiades, i de la resta de serveis que permetin el compliment dels fins col·legials.

  14. Registrar els documents de caire professional que els seus...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR