RESOLUCIÓ JUS/1345/2012, de 13 de juny, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

Vist l’expedient d’adequació a la legalitat dels Estatuts del Col·legi d’Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, incoat arran de la sol·licitud de 9 de novembre de 2011, del qual resulta que en data 18 de gener de 2012 es va presentar el text dels Estatuts adequat als preceptes de la Llei esmentada, aprovat en la Junta General Extraordinària del Col·legi de data 2 de desembre de 2011;

Atesos l’Estatut d’autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l’Estatut d’autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret legislatiu 3/2010, de 5 d’octubre, per a l’adequació de normes amb rang de llei a la Directiva 2006/123/CE, del Parlament i del Consell, de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior; i el Decret 141/2010, d’11 d’octubre, pel qual es constitueix el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya;

Vist que els Estatuts s’adeqüen a la legalitat;

Vist que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s’han aportat els documents essencials i que s’han complert tots els tràmits establerts;

A proposta de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l’adequació a la legalitat dels Estatuts del Col·legi d’Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals i disposar la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya;

—2 Disposar que el text dels Estatuts es publiqui al DOGC, com a annex d’aquesta Resolució.

Barcelona, 13 de juny de 2012

M. Pilar Fernández Bozal

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi d’Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya

Títol I

Del Col·legi

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Constitució

Es constitueix el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC), per aplicació de la disposició transitòria cinquena de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de les professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat pel Decret 141/2010, d’ 11 d’octubre de 2010 pel Govern de la Generalitat, havent-se aprovat per majoria absoluta del presents a l’Assemblea General Extraordinària convocada per la demarcació territorial de Catalunya del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació, de 12 d’abril de 2003. Aquest acord va ser ratificat, aprovant-se per majoria absoluta del presents a l’Assemblea General Extraordinària de 27 d’abril de 2009, la creació del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació i de Graduats en Enginyeria de Telecomunicació de Catalunya.

Article 2

Denominació

Aquest Col·legi és la representació oficial dels enginyers tècnics així com dels que s’assimilen segons les noves lleis de l’Espai Europeu d’Educació Superior, per això pren el nom de Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya, essent el seu acrònim, COETTC.

Article 3

Corporació de caràcter professional

  1. El Col·legi és una corporació de dret públic i de caràcter professional, amb plena capacitat per al compliment dels seus fins.

  2. El Col·legi agrupa les persones que estiguin en possessió del títol universitari oficial que d’acord amb la legislació vigent sigui necessari per a l’exercici de la professió d’enginyer o enginyera tècnica de telecomunicació, graduat en enginyeria de telecomunicació o títol homologat o declarat equivalent per l’autoritat competent.

  3. També formaran part del Col·legi, havent d’inscriure’s de manera obligatòria, les societats professionals que, d’acord amb la Llei de societats professionals tinguin per objecte l’exercici en comú de l’activitat professional de l’enginyeria tècnica de telecomunicacions i les activitats professionals de l’anterior apartat, i que tinguin el seu domicili social i desenvolupin efectivament la seva activitat dins de l’àmbit territorial de Catalunya.

  4. Cap altra entitat, agrupació o associació podrà assumir la representació dels interessos o funcions del present col·legi professional.

Article 4

Domicili

El Col·legi té la seva seu oficial a la ciutat de Barcelona, carrer Mandri, 3, baixos.

Article 5

Àmbit territorial

  1. L’àmbit territorial d’actuació del Col·legi és Catalunya.

  2. En cas d’exercici professional en territori diferent del de la col·legiació, s’utilitzaran els mecanismes de comunicació i cooperació administratius adients.

  3. El Col·legi es podrà estructurar en demarcacions territorials.

Capítol II

Fins i funcions

Article 6

Finalitats

Correspon al Col·legi l’exercici i desenvolupament de les finalitats següents:

  1. Ordenar, en l’àmbit de llur competència i en el marc de les lleis, l’exercici de la professió, vetllant pel compliment dels deures i de les obligacions de les persones col·legiades, per la dignitat professional i pel respecte dels drets dels ciutadans i proposar a l’administració l’adopció de mesures en relació amb l’ordenació i la regulació de l’accés i l’exercici de la professió.

  2. Defensar els interessos professionals dels col·legiats.

  3. Realitzar quantes funcions siguin necessàries en benefici dels interessos professionals dels col·legiats.

  4. Representar els interessos generals de la professió, especialment en les seves relacions amb l’Administració.

  5. Vetllar perquè l’activitat professional s’adeqüi als interessos dels ciutadans.

  6. Promocionar, divulgar, investigar, fer mestratge i donar respostes per a la resolució dels problemes en matèria de telecomunicació com un bé pel desenvolupament de la societat i com a assegurador de la qualitat de vida i de la ostensibilitat del món.

  7. Donar suport de qualitat a tots els col·legiats en totes les vessants professionals: científica, formació, assessorament, borsa de treball i d’altres serveis anàlegs.

Article 7

Funcions

Correspon al Col·legi l’exercici i desenvolupament de les funcions següents:

  1. Vetllar per l’ètica i dignitat professional i pel respecte als drets dels ciutadans, exigint, dels col·legiats, el compliment de les obligacions legals i estatutàries.

  2. Exercir la potestat disciplinària en matèries professionals i col·legials sobre llurs col·legiats, d’acord amb la llei i les normes estatutàries i reglamentàries.

  3. Facilitar a les persones usuàries i consumidores informació en matèria d’honoraris professionals, respectant sempre el règim de lliure competència.

  4. Procurar la harmonia i col·laboració entre els col·legiats.

  5. Ostentar la representació que estableixin les lleis pel compliment de les seves finalitats.

  6. Exercir quantes funcions li siguin encomanades per l’Administració i col·laborar amb aquesta.

  7. Participar en els òrgans consultius o decisoris de l’Administració quan aquesta ho requereixi i col·laborar en els diferents nivells en les matèries de competència de les seves atribucions.

  8. Realitzar estudis, emissió d’informes, elaboració d’estadístiques i altres activitats relacionades amb les seves finalitats, que poden ser-li sol·licitades o s’acordi formular per iniciativa pròpia.

  9. Organitzar activitats i serveis comuns, de caràcter voluntari, de tipus professional, formatiu, cultural, assistencial, de previsió i anàlegs, que siguin d’interès per als col·legiats proveint al sosteniment econòmic mitjançant les formes i medis necessaris.

  10. Evitar i si s’escau, perseguir l’intrusisme professional.

  11. Intervenir, per la via de mediació o arbitratge, les discrepàncies que poden sorgir sobre el compliment de les obligacions dimanant dels treballs realitzats pels col·legiats en l’exercici de la professió, sempre que ho sol·licitin les parts implicades.

  12. Tenir i exercir la representació i defensa de la professió en el seu àmbit territorial davant de l’Administració, els jutjats i tribunals, les entitats públiques, privades i particulars, amb legitimació per ser part en els litigis que afectin interessos professionals, generals o dels col·legiats, i poder actuar per substitució processal en lloc d’aquests.

  13. Col·laborar amb les associacions i altres entitats representatives dels interessos dels ciutadans directament vinculades amb l’exercici de la professió d’enginyer tècnic i pèrit en telecomunicacions.

  14. Visar els projectes i els treballs de les persones col·legiades amb els termes i els efectes que determini la normativa corresponent.

  15. Encarregar-se del cobrament de les percepcions, remuneracions o honoraris professionals dels treballs professionals visats pel Col·legi, quan els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR