RESOLUCIÓ JUS/2145/2011, de 22 d'agost, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/2145/2011, de 22 d'agost, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya.

Vist l'expedient d'adequació a la legalitat dels Estatuts del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, incoat arran de la sol·licitud de 2 de febrer de 2011, del qual resulta que en data 10 de juny de 2011 es va presentar el text dels Estatuts adequat als preceptes de la Llei esmentada, aprovat en l'Assemblea General Extraordinària del Col·legi de data 13 de desembre de 2010;

Atesos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret legislatiu 3/2010, de 5 d'octubre, per a l'adequació de normes amb rang de llei a la Directiva 2006/123/CE, del Parlament i del Consell, de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior; i el Decret 140/2010, d'11 d'octubre, pel qual es constitueix el Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya;

Vist que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Vist que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l'adequació a la legalitat dels Estatuts del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals i disposar la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

—2 Disposar que el text dels Estatuts es publiqui al DOGC com a annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 22 d'agost de 2011

M. Pilar Fernández Bozal

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya

Títol I

El Col·legi

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Constitució

El Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya es constitueix en virtut del Decret 140/2010, d'11 d'octubre, de la Generalitat de Catalunya, per aplicació de la disposició transitòria cinquena de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de les professions titulades i dels col·legis professionals.

Article 2

Naturalesa jurídica

El Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya (CETC) és una corporació de dret públic, de caràcter professional, amb personalitat jurídica pròpia, i plena capacitat per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

Àmbit territorial

L'àmbit territorial del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya és el de Catalunya.

Article 4

Domicili

  1. El Col·legi té el seu domicili i la seu principal a Barcelona, al carrer Alí Bei, 59, baixos.

  2. Amb la finalitat d'aconseguir la proximitat del Col·legi als col·legiats i col·legiades, es poden obrir delegacions i/o oficines de serveis dins l'àmbit geogràfic del Col·legi. La decisió d'obrir i tancar una delegació o oficina de serveis correspon a la Junta de Govern, i el seu funcionament es defineix d'acord amb el programa d'actuació i el pressupost col·legial.

  3. Igualment, la Junta de Govern podrà acordar, amb caràcter provisional, el trasllat de la seu, si bé aquest acord haurà de ser ratificat en la primera Assemblea General Extraordinària. Se n'exceptua l'acord de canvi de domicili en la mateixa localitat, que pot ésser ratificat per l'Assemblea General Ordinària.

Article 5

Normativa aplicable

El Col·legi es regirà en les seves actuacions per la normativa vigent en matèria de col·legis professionals i altres disposicions que li siguin d'aplicació, per aquests Estatuts i, si s'escau, pels reglaments de règim intern que es puguin adoptar en exercici de les seves competències.

Capítol II

De les finalitats i les funcions del Col·legi

Article 6

Finalitats del Col·legi

Són finalitats essencials del Col·legi vetllar per a què l'actuació de llurs col·legiats i col·legiades respongui als interessos i a les necessitats de la societat en relació amb l'exercici professional de l'enginyeria de telecomunicació i especialment garantir el compliment de la bona pràctica i de les obligacions deontològiques de la professió.

També té com a finalitat l'ordenació, la representació i la defensa de la professió i dels interessos professionals de les persones col·legiades, i la protecció dels interessos dels consumidors i usuaris dels serveis de llurs col·legiats i col·legiades, tot això sense perjudici de la competència de l'Administració pública per raó de relació funcionarial.

Article 7

Funcions

A) Constitueixen les funcions públiques del Col·legi, per al legítim compliment de les seves finalitats:

  1. Ordenar, dins l'àmbit de la seva competència, l'activitat professional de les persones col·legiades, d'acord amb el marc legal aplicable, i vetllar pel compliment dels deures i obligacions col·legials, per la dignitat professional i pel respecte dels drets dels ciutadans.

  2. Ostentar la representació col·legiada de la professió d'enginyer de telecomunicació en el seu àmbit territorial davant les administracions públiques, els organismes públics i privats i els particulars.

  3. Defensar els drets i interessos de la professió en tots els àmbits, amb legitimació per ser part en els litigis que afectin interessos professionals, generals o dels col·legiats, i poder actuar per substitució processal en lloc d'aquests.

  4. Impulsar el desenvolupament d'activitats científiques, tècniques, econòmiques, socials i culturals relacionades amb la professió i establir, si és el cas, la col·laboració adient amb els organismes o les entitats que puguin contribuir a un millor acompliment d'aquesta tasca.

  5. Informar en les modificacions de la legislació vigent en tot el que es relaciona amb l'enginyeria de telecomunicació.

  6. Promoure i facilitar una formació contínua de les persones col·legiades que permeti garantir-ne la competència i donar suport de qualitat a tots els col·legiats i col·legiades en tots les vessants professionals: científic, formació, assessorament, borsa de treball i d'altres serveis anàlegs.

  7. Intervenir mitjançant el visat, sobre els treballs professionals en el seu àmbit de competència, únicament quan se sol·liciti per petició expressa dels clients, incloses les administracions públiques quan actuïn com a tals, o quan així ho estableixi la corresponent normativa.

  8. Dur a terme tasques de comprovació i revisió tècnica i/o documental de treballs i activitats professionals, a petició dels col·legiats, usuaris, empreses entitats o administracions públiques.

  9. Defensar la dignitat i el prestigi de la professió i de les persones col·legiades en allò que faci referència a la seva activitat professional; garantir que l'exercici professional s'adeqüi a la normativa, la deontologia i les bones pràctiques, i que es respectin els drets i els interessos de les persones destinatàries de l'actuació professional.

  10. Exercir la potestat disciplinària sobre llurs col·legiats i les societats professionals d'enginyers de telecomunicació, en els termes establerts per la llei i les normes pròpies del Col·legi.

  11. Vetllar perquè no es produeixin actes d'intrusisme, de competència deslleial o altres actuacions irregulars en relació amb la professió i, en aquest sentit, adoptar, si s'escau, les mesures i accions previstes a la legislació vigent.

  12. Designar entre els col·legiats a àrbitres, comitès d'arbitratge, de valoracions pericials o per a l'emissió d'informes i dictàmens, a requeriment d'entitats, particulars o dels propis col·legiats i col·legiades, tant per assumptes judicials com extrajudicials.

  13. Atendre les queixes o reclamacions presentades pels col·legiats i col·legiades, així com pels consumidors o usuaris, referides a l'activitat col·legial o professional dels col·legiats contractats per qualsevol consumidor o usuari, així com per associacions i organitzacions de consumidors i usuaris en representació o defensa dels seus interessos.

  14. Adoptar les mesures necessàries per a promoure i facilitar el compliment del deure de cobrir mitjançant una assegurança els riscos de responsabilitat en què puguin incórrer les persones col·legiades a causa de l'exercici de llur professió.

  15. Crear i gestionar el Registre de Societats Professionals, d'acord amb la legislació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR