RESOLUCIÓ JUS/2417/2009, de 13 d'agost, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/2417/2009, de 13 d'agost, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya, del qual resulta que en dates 27 de març de 2009 i 5 de juny de 2009 es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat en la reunió extraordinària del Consell de data 21 de març de 2009;

Vistos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia, la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Estatuts del Consell vigents, declarats adequats a la legalitat per la Resolució de 8 de novembre de 1996 (DOGC núm. 2283, de 20.11.1996) i la Resolució JUS/399/2007, de 26 de gener (DOGC núm. 4825, de 20.2.2007);

Atès que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals i disposar la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya;

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig es publiqui al DOGC, com a annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 13 d'agost de 2009

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya

Títol 1

Caràcter, composició i atribucions

Article 1

El Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya és una corporació de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar per al compliment de llurs finalitats, que constitueix l'òrgan representatiu i executiu de la totalitat dels col·legis d'enginyers tècnics industrials existents a Catalunya i té com a finalitat la representació i defensa generals de la professió, d'acord amb els interessos i les necessitats de la societat en relació amb l'exercici professional.

El Consell es regirà pels presents Estatuts i per la Llei de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals i el seu Reglament.

Article 2

El català és la llengua pròpia del Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya, i per tant és la llengua d'ús normal i ordinari.

El Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya impulsarà la normalització de l'ús del català en la professió. En concret, aquesta corporació promourà l'edició en català de formularis, de normativa i de programes de gestió i de qualsevol altre material relacionat.

Article 3

El domicili del Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya radicarà a Barcelona, passeig de Gràcia, 50, 5è pis, sense perjudici de poder celebrar reunions en qualsevol altre lloc de Catalunya.

Article 4

Són funcions del Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Cata-lunya:

  1. Exercir la representació i la defensa generals de la professió i la coordinació dels col·legis professionals que l'integren.

  2. Aprovar un Codi deontològic únic aplicable a tots els col·legiats dels col·legis d'enginyers tècnics industrials de Catalunya.

  3. Aprovar i modificar els seus propis estatuts.

  4. Mitjançar en els conflictes que puguin sorgir entre els col·legis professionals, o si s'escau, resoldre'ls per la via arbitral prevista en la Llei d'arbitratge de Catalunya.

  5. Exercir les funcions disciplinàries en relació amb els membres del mateix Consell i de les juntes de govern dels col·legis d'enginyers tècnics industrials catalans i resoldre els recursos que s'interposin contra els acords dels col·legis en matèria disciplinària.

  6. Informar sobre els projectes normatius que hagin d'afectar directa o indirectament a l'exercici professional o en matèries pròpies del contingut de la professió.

  7. Fomentar, crear i organitzar institucions, serveis i activitats que, amb relació a la professió d'enginyer tècnic industrial, tinguin per objecte la formació professional, la promoció cultural, l'assistència social i sanitària, la cooperació i el mutualisme, el foment de l'ocupació i altres actuacions convenients, i establir els concerts o acords més adients en aquest sentit amb l'administració i les institucions o entitats que correspongui.

  8. Vetllar pel prestigi de la professió de pèrit, d'enginyer tècnic industrial així com de les noves titulacions de grau en l'àmbit industrial de l'enginyeria.

  9. Convocar i celebrar congressos, jornades i qualsevol tipus...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR