RESOLUCIÓ JUS/259/2009, de 3 de febrer, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

JUS/259/2009, de 3 de febrer, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, del qual en resulta que en dates 28 de juliol de 2008 i 4 de desembre de 2008 es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat en les assemblees generals extraordinàries del Col·legi de 9 d'abril de 2008 i 3 de desembre de 2008;

Vistos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, la Resolució d'11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999); i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per l'Ordre de 16 de gener de 1990 (DOGC núm. 1245, de 22.1.1990);

Atès que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, i disposar-ne la inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC, a l'annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 3 de febrer de 2009

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona

Títol I

Del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona

Article 1

Naturalesa

  1. El Col·legi de Graduats Socials de Barcelona és una corporació de dret públic, dotada de personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat per obrar en compliment de les seves finalitats, que es configura com instància de gestió dels interessos vinculats a l'exercici de la professió de graduat social, i com vehicle de participació dels col·legiats en l'administració d'aquests interessos.

  2. En la seva actuació i funcionament se sotmetrà als principis democràtics i al règim de control pressupostari anual, promovent iniciatives per fer efectiva la igualtat d'oportunitats entre les dones i els homes en l'àmbit de l'actuació professional.

Article 2

Finalitats

  1. El Col·legi de Graduats Socials de Barcelona té com a finalitat essencial vetllar perquè l'actuació dels seus col·legiats respongui als interessos i necessitats de la societat en relació amb l'exercici professional del graduat social, i especialment garantir el compliment de la bona pràctica i de les obligacions deontològiques de la professió.

  2. Té també com a finalitat l'ordenació, representació i defensa de la professió i dels interessos professionals de les persones col·legiades.

  3. En la seva condició de corporació de dret públic, el Col·legi de Graduats Socials de Barcelona està subjecte al règim de responsabilitat patrimonial de les Administracions públiques pel que fa a l'exercici de les funcions públiques atribuïdes per llei.

Article 3

Àmbit professional

  1. El Col·legi de Graduats Socials de Barcelona estarà integrat, de forma obligatòria, per les persones que ostenten els títols de graduat social, graduat social diplomat o diplomat en relacions laborals, els estrangers pertinentment homologats, o els que, qualsevol que sigui la seva denominació, els substitueixin o es creïn en el futur amb abast i nivell equivalents sempre que la Llei atribueixi als que estiguin en possessió dels mateixos el dret d'accés a la professió de graduat social i reuneixi els requisits exigits per aquests Estatuts i per les normes que li siguin d'aplicació, i exercitin la professió en el territori de la seva demarcació, i de forma voluntària, per aquelles que, reunint algun dels títols enumerats, no exerceixin la professió i així ho sol·licitin.

  2. En l'exercici professional s'utilitzarà exclusivament la denominació de graduat social.

Article 4

Àmbit territorial

  1. L'àmbit territorial del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona comprèn, a més de la província de Barcelona, les de Girona i Lleida.

  2. La modificació del seu àmbit territorial queda subjecte al compliment dels requisits establerts en la Llei de col·legis professionals de Catalunya.

Article 5

Domicili

El Col·legi de Graduats Socials de Barcelona té el seu domicili a la ciutat de Barcelona, carrer Còrsega, núm. 227-229 (08036).

Article 6

Idioma del Col·legi

  1. El català és la llengua d'ús ordinari en el Col·legi de Graduats Socials de Barcelona. També ho és el castellà.

  2. En la seva utilització s'estarà al que es disposa en la Llei de política lingüística i en la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 7

Règim jurídic

  1. El Col·legi de Graduats Socials de Barcelona es regeix pels presents Estatuts i per les disposicions legals aplicables. Supletòriament pels Estatuts del Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya, i pels Estatuts Generals dels Col·legis de Graduats Socials d'Espanya.

  2. El Col·legi de Graduats Socials de Barcelona té capacitat normativa en relació amb les funcions públiques atribuïdes per la Llei de col·legis professionals de Catalunya, independentment del seu àmbit de regulació estatutària.

  3. La potestat reglamentària ha d'ajustar-se, en tot cas, a l'establert per les lleis i disposicions de caràcter general. El procediment d'elaboració dels reglaments s'ajustarà al que es disposa en aquests Estatuts, i inclourà, en tot cas, un període d'informació pública col·legial per un termini no inferior a un mes, a fi que els col·legiats puguin conèixer la memòria justificativa del projecte, els informes, les consultes i el contingut del propi projecte, i formular les al·legacions, suggeriments o esmenes que considerin convenients, als que es donarà resposta abans de la presentació del projecte a l'òrgan competent per a l'aprovació del reglament.

  4. Per a l'aprovació o modificació dels Estatuts serà necessari l'acord de la Junta General Extraordinària, especialment convocada a l'efecte. Una vegada aprovats els Estatuts o les modificacions, junt amb la certificació de l'acta, es remetrà al Departament de la Generalitat amb competència en matèria de col·legis professionals per tal que qualifiqui la seva adequació a la legalitat, disposi la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals i ordeni la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. També es remetrà al Consell General de Graduats Socials d'Espanya per al seu coneixement i registre.

  5. Per a l'acord de canvi de domicili a la ciutat de Barcelona és suficient l'aprovació per la Junta General Ordinària.

Article 8

Funcions del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona

  1. Correspon al Col·legi de Graduats Socials de Barcelona l'exercici de les següents funcions públiques dins del seu àmbit territorial:

    1. Garantir que l'exercici professional s'adeqüi a la normativa, deontologia i bones pràctiques, i que es respectin els drets i interessos de les persones destinatàries de l'actuació professional. A tal efecte ordenarà en l'àmbit de la seva competència l'exercici de la professió d'acord amb el marc legal aplicable, vetllant pel compliment dels deures i obligacions de les persones col·legiades, per la dignitat professional i pel respecte dels drets dels ciutadans, i proposarà a l'Administració l'adopció de mesures en relació amb l'ordenació i regulació de l'accés i exercici de la professió.

    2. Vetllar pels drets i el compliment dels deures i obligacions dels col·legiats i per que no es produeixin actes d'intrusisme, de competència deslleial o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR