RESOLUCIÓ JUS/2408/2009, de 21 d'agost, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/2408/2009, de 21 d'agost, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona, del qual en resulta que en data 13 de maig de 2009 es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat en l'Assemblea General Extraordinària del Col·legi de data 18 de març de 2009;

Vistos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 267/2001, de 9 d'octubre, de canvi de denominació del Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de Barcelona (DOGC núm. 3495, de 18.10.2001), i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per la Resolució de 14 de novembre de 2001 (DOGC núm. 3519, de 22.11.2001);

Atès que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, i disposar la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC, a l'annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 21 d'agost de 2009

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona

Títol I

Disposicions generals

Capítol I

Naturalesa, representació i obligatorietat

Article 1

Naturalesa jurídica

El Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona és una corporació de dret públic i estructura democràtica, reconeguda i emparada per la Constitució, l'Estatut d'autonomia de Catalunya i la legislació vigent en matèria de col·legis professionals, al qual han de pertànyer totes les infermeres i infermers que, d'acord amb la legislació vigent, exerceixen la professió en qualsevol de les seves modalitats, amb domicili professional únic o principal dins l'àmbit territorial que comprèn la província de Barcelona, ja sigui de forma independent o bé al servei de l'Administració central de l'Estat, o de la comunitat autònoma, la local, la institucional, o de qualsevol entitat pública o privada.

Voluntàriament, podran sol·licitar la seva col·legiació aquells mateixos professionals, quan no exerceixin la professió.

També hauran d'incorporar-se obligatòriament al Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona aquelles societats professionals que tinguin per objecte l'exercici en comú de la infermeria, exclusivament o juntament amb l'exercici d'una altra professió titulada i col·legiada amb la qual no sigui incompatible d'acord amb l'ordenament jurídic, i que tinguin el seu domicili social i desenvolupin la seva activitat principalment dins de l'àmbit territorial del Col·legi.

Article 2

Personalitat jurídica i capacitat d'obrar

El Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona, dins el seu propi àmbit d'actuació, té personalitat jurídica pròpia, independent de l'Administració, i capacitat plena per complir els seus fins, i pot adquirir a títol onerós o lucratiu, manllevar, vendre, gravar, posseir i reivindicar tota classe de béns, contraure obligacions i, en general, ser titular de tota classe de drets, ser part en qualsevol acció judicial, reclamació o recurs en totes les vies i jurisdiccions, civil, penal, laboral, contenciosa administrativa, fins i tot recursos extraordinaris de revisió i cassació en l'àmbit de la seva competència.

Article 3

Representació

La representació legal del Col·legi, tant en judici com fora d'ell, recaurà en el president, que es trobarà legitimat per atorgar poders generals o especials a procuradors, lletrats o qualsevol classe de mandataris.

Capítol II

Finalitats i funcions

Article 4

Finalitats

El Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona assumeix dins el seu àmbit territorial totes les competències que la llei li atorga i, independentment d'aquestes, les que d'una manera expressa li delegui l'Administració, a fi d'acomplir les funcions que se li assignen en aquests Estatuts, garantir el compliment de la bona pràctica professional i de les obligacions deontològiques de la professió, l'ordenació, la representació i la defensa dels interessos professionals de les seves col·legiades i col·legiats, i vetllar perquè l'activitat professional s'adeqüi a l'interès públic general i tot el que afecti la salut.

Article 5

Funcions

Correspon al Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona l'exercici de les funcions següents:

  1.  L'ordenació de l'exercici de la infermeria dins l'àmbit de la seva competència.

  2.  Garantir que l'exercici professional de la infermeria s'adeqüi a la normativa, la deontologia i les bones pràctiques, i que es respectin els drets i els interessos de les persones destinatàries de l'actuació professional.

  3.  Assumir la representació corporativa de totes les col·legiades i col·legiats davant les autoritats, organismes públics, tribunals de justícia i qualsevol ens legalment constituït.

  4.  La representació i defensa corporativa dels interessos professionals i el prestigi de totes les col·legiades i col·legiats o qualsevol d'ells, si són objecte de vexació en qüestions professionals.

  5.  Vetllar per l'ètica professional, evitar l'intrusisme i la competència deslleial entre els professionals, intervenir com a mitjancer i amb procediments d'arbitratge en els conflictes que per motius professionals se suscitin entre les col·legiades i col·legiats i exercir la jurisdicció disciplinària en matèries professionals i col·legials, en els termes establerts per la llei i els presents Estatuts.

  6.  Assessorar les corporacions oficials i les persones individuals i col·lectives, en les formes previstes per la llei.

  7.  Participar en l'elaboració i l'execució dels plans d'estudi, especialment en allò que es refereix a la fase postgraduada i d'especialització.

  8.  Vetllar pel millorament tècnic, professional, social, moral i econòmic dels seus membres, i fomentar la formació mitjançant l'organització de cursos de formació postgraduada.

  9.  Adoptar les mesures necessàries per a facilitar l'exercici professional no permanent, en compliment del que estableixen la normativa de la Unió Europea i les lleis.

  10.  Col·laborar amb l'Administració pública mitjançant la participació en òrgans administratius quan així es prevegi legalment i emetre els informes que els siguin requerits per òrgans o autoritats administratius i judicials, tant pel que fa referència a qüestions relatives a honoraris professionals com en altres qüestions.

  11.  Informar sobre els projectes de disposicions generals que afectin l'exercici de la professió infermera o el Col·legi.

  12.  Fomentar l'ús de la llengua catalana entre les persones col·legiades i en els àmbits institucionals i socials en els quals s'exerceix la professió infermera.

  13.  Aprovar llurs pressupostos i regular i fixar les aportacions de les persones col·legiades.

  14.  Registrar els títols de col·legiats en les modalitats de practicant, infermera, llevadora, ajudant tècnic sanitari, diplomat en Infermeria i qualsevol altre títol expedit pels països membres de la UE, en l'actualitat i en el futur, i per altres tercers països, amb l'homologació prèvia per part del ministeri competent, si cal aquest requisit, i inscriure'ls en els llibres de registre corresponents.

  15.  Portar un llibre de registre especial on s'anotin les col·legiades i col·legiats que ostentin les especialitats reconegudes oficialment.

  16.  Disposar d'un Registre de Societats Professionals on s'inscriguin les societats de professionals creades per a l'exercici de la professió.

  17.  Portar un llibre de registre especial on s'anotin les associacions de professionals que es puguin crear per a l'exercici de la professió.

  18.  Fomentar i prestar serveis en interès de les persones col·legiades i de la professió infermera en general.

  19.  Redactar i aprovar els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR