RESOLUCIÓ JUS/46/2010, de 13 de gener, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/46/2010, de 13 de gener, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya del qual resulta que en dates 8 de maig de 2009, 20 d'octubre de 2009 i 29 d'octubre de 2009 es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat en la Junta General Ordinària i Extraordinària del Col·legi de data 30 de març de 2009;

Vistos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia, la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per l'Ordre de 15 d'octubre de 1985 (DOGC núm. 649, de 14.2.1986) i l'Ordre de 21 de novembre de 1989 (DOGC núm. 1226, de 1.12.1989);

Atès que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, i disposar la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC, com a annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 13 de gener de 2010

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya

Títol I

Del Col·legi

Capítol I

Naturalesa jurídica

Article 1

El Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, amb l'anagrama COEC, és una corporació de dret públic que es constitueix a l'empara de l'article 36 de la Constitució espanyola, de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals i altres normes aplicables, amb estructura interna democràtica, independent de l'Administració, de la qual no forma part, sens perjudici de les relacions de dret públic que amb ella legalment li corresponen.

Article 2

El Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya té personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per actuar el compliment de les seves finalitats. En conseqüència, i d'acord amb la legalitat vigent, el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya pot adquirir, vendre, alienar, posseir, reivindicar, permutar, gravar tota classe de béns i drets, subscriure contractes, obligar-se i exercir accions i interposar recursos en totes les vies i jurisdiccions per complir les seves finalitats.

Article 3

Les seves competències i activitats no han de limitar la defensa d'interessos corporatius, sinó que han de promocionar l'activitat professional i el benestar dels seus col·legiats i col·legiades.

Capítol II

Relacions amb l'Administració i amb el Consell de Col·legis d'Espanya

Article 4

El Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya es relacionarà amb l'Administració autonòmica a través del Departament de Generalitat de Catalunya competent en aquesta matèria.

Article 5

Tanmateix, el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya podrà relacionar-se amb l'organització col·legial dels dentistes d'Espanya, mitjançant el Consell General de Col·legis d'Odontòlegs i Estomatòlegs d'Espanya, en la forma que legalment i reglamentària s'estableixi.

Capítol III

Àmbit territorial

Article 6

L'àmbit territorial del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya és el de la comunitat autònoma de Catalunya, i té la seu central a Barcelona, a la Travessera de Gràcia, 93-95.

Capítol IV

Finalitats

Article 7

Són finalitats essencials i fonamentals del Col·legi:

  1. Ordenar, en l'àmbit de la seva competència funcional i territorial, i d'acord amb el que estableixen les lleis, l'exercici de la professió de dentista en totes les formes i la representació exclusiva d'aquesta professió, així com la defensa dels interessos professionals dels col·legiats i col·legiades, tot això sens perjudici de les competències de les Administracions públiques per raó de la relació funcionarial, ni de les organitzacions sindicals i patronals en l'àmbit específic de les seves funcions.

  2. Promoure, salvaguardar i fer observar els principis deontològics i ètics de la professió, i de la seva dignitat i prestigi, vetllant perquè l'actuació dels seus col·legiats i col·legiades respongui als interessos i necessitats de la societat.

  3. Promoure i fomentar el progrés de l'Odontologia i Estomatologia, el desenvolupament científic i tècnic de la professió, així com la solidaritat professional i el servei de la professió a la societat.

  4. Col·laborar amb els poders públics i les institucions privades i associacions vinculades amb l'exercici de la professió, en la consecució dels drets individuals i col·lectius.

Article 8

El compliment d'aquestes finalitats s'ha de dur a terme en l'àmbit estrictament professional, i, per tant, s'han d'excloure aquelles activitats que la Constitució atribueix de manera específica als partits polítics, sindicats i altres associacions.

Capítol V

Funcions

Article 9

Per complir aquestes finalitats, el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya ha d'exercir les funcions següents:

  1. Facilitar als seus col·legiats i col·legiades l'exercici de la professió.

  2. Prendre les mesures necessàries per possibilitar l'exercici professional no permanent, d'acord amb la normativa de la Unió Europea i de la resta de lleis.

  3. Tenir la representació i la defensa de la professió i dels col·legiats i col·legiades davant l'Administració, les institucions, els tribunals, les entitats i els particulars amb la legitimació per ser part en tots aquells litigis que afectin els interessos professionals, en la defensa dels seus drets i honoraris produïts com a conseqüència del seu treball, així com exercir el dret de petició d'acord amb la llei.

  4. Participar en els consells o organismes consultius de les diferents administracions públiques en matèria de la seva competència professional, sempre que les normes reguladores ho permetin, així com estar representat en els òrgans de participació social existents.

  5. Participar, quan hi sigui requerit per l'òrgan administratiu competent, en l'elaboració dels plans d'estudi, i informar les normes d'organització dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR