ORDRE ECF/464/2009, de 6 d'octubre, sobre operacions comptables de tancament de l'exercici pressupostari 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/464/2009, de 6 d'octubre, sobre operacions comptables de tancament de l'exercici pressupostari 2009.

La proximitat de la fi de l'exercici pressupostari de l'any 2009 fa necessari que es dictin normes sobre les operacions de tancament de pressupost, ja que la normativa que regula la comptabilitat no preveu amb detall aquestes operacions; d'altra banda, cal establir terminis per a la presentació i la tramitació de determinats documents comptables.

Atès el que s'ha exposat i a fi de regular amb detall aquestes operacions comptables de tancament de l'exercici,

Ordeno:

Article 1

Àmbit d'aplicació

Les normes que conté aquesta Ordre són aplicables a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, als organismes autònoms administratius, al Servei Català de la Salut, a l'Institut Català de la Salut i a l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials.

Article 2

Assenyalament d'havers del mes de desembre

2.1 Les nòmines dels havers del mes de desembre i la paga extraordinària han de quedar tancades i enllestides i els documents de pagament estesos no més tard del 10 de desembre. Els serveis corresponents que gestionen la nòmina les han de trametre a les intervencions delegades abans del 15 de desembre.

Una vegada comptabilitzades, les intervencions delegades han de fer la tramesa a la Subdirecció General de Tresoreria abans del 17 de desembre.

2.2 Els havers actius i passius i les pagues extraordinàries corresponents al mes de desembre s'han de satisfer conjuntament a partir del 21 de desembre d'aquest any.

Article 3

Pagaments per justificar

3.1 Els manaments de pagament per justificar de caràcter esporàdic que s'estenguin per atendre activitats que cal realitzar durant aquest exercici s'han de trametre a la Subdirecció General de Tresoreria amb prou antelació perquè es puguin satisfer a temps.

Les quantitats lliurades per justificar amb aquest caràcter que no s'inverteixen durant l'exercici no es poden acumular per a l'exercici següent i s'han de reintegrar a la Tresoreria de la Generalitat amb aplicació al concepte de reintegraments d'exercicis tancats.

3.2 L'última justificació de l'exercici dels manaments de pagament de caràcter renovable es pot efectuar fins al 30 de desembre de 2009, seguint el procediment que estableix l'Ordre del Departament d'Economia i Finances, de 12 de desembre de 2001, sobre manaments de pagament per justificar.

Per tot això el document ADOP (FM) corresponent ha de ser en efectiu i a favor de l'habilitat/ada corresponent.

En el supòsit de despeses derivades d'indemnitzacions per raó de serveis, els documents ADOP (FM) corresponents s'han de trametre a la intervenció delegada abans del 18 de desembre.

Article 4

Expedició i tramitació de documents comptables

4.1 Documents de gestió pressupostària de despesa.

Els documents de gestió pressupostària de despesa de l'exercici 2009 en qualsevol de les seves fases s'han de presentar a la Intervenció Delegada fins al 18 de desembre com a màxim.

Aquests documents, degudament fiscalitzats i segons les fases i els capítols corresponents comptabilitzats, s'han de trametre al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR