ORDRE GAP/151/2004, de 10 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores d'ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior, per al finançament de les despeses corrents i per a la realització d'activitats socials i/o culturals i es convoquen les corresponents a l'any 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE GAP/151/2004, de 10 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores d'ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior, per al finançament de les despeses corrents i per a la realització d'activitats socials i/o culturals i es convoquen les corresponents a l'any 2004.

La Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior, va néixer amb l'objecte de regular el suport, la coordinació i la intensificació de les relacions de la Generalitat, de la societat catalana i de les seves institucions amb les comunitats catalanes establertes fora del territori de Catalunya i les seves entitats, per a canalitzar les aportacions del col·lectius catalans de l'exterior a la dinàmica de la societat catalana.

D'acord amb l'article 3.1 del Decret 168/2004, de 10 de febrer, correspon al Departament de Governació i Administracions Públiques donar suport a les entitats catalanes amb presència a l'exterior.

D'acord amb l'article 16.1.d) del Decret 68/2004, de 20 de gener, correspon a la Secretaria de Cooperació Exterior fer el seguiment i coordinar les actuacions de suport als ens i organismes catalans amb presència a l'exterior.

Un dels objectius de la Secretaria de Cooperació Exterior és promoure i intensificar les relacions entre les comunitats catalanes de l'exterior i Catalunya, així com potenciar les activitats socials i de projecció exterior de Catalunya a càrrec d'aquestes entitats representants de la presència catalana arreu del món.

Atès el que preveu al Capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a les comunitats catalanes de l'exterior per al finançament de les despeses corrents i per a la realització d'activitats socials i/o culturals, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2004.

2.2 El ajuts previstos en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre, pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i per la resta de la normativa vigent.

2.3 El pagament d'aquestes subvencions serà a càrrec de la partida 11.05D/480110300/4553 del pressupost vigent, establert al Decret 341/2003, de 29 de desembre sobre pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2003. L'import total màxim de les subvencions a càrrec del pressupost prorrogat és de 300.000 euros. Aquesta quantitat es podrà ampliar mitjançant resolució del conseller de Governació i Administracions Públiques, publicada al DOGC, un cop aprovat el Pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2004 i sempre que hi hagi consignació pressupostària adequada i suficient.

Article 3

El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes comptat a partir de la publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Si la data de finalització del termini coincideix en dia festiu a Catalunya o en dissabte, s'entendrà que el termini finalitza el dilluns o dia hàbil següent.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 10 de maig de 2004

Joan Carretero i Grau

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex

Bases reguladores dels ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior per al finançament de les despeses corrents i per a la realització d'activitats socials i/o culturals

.1 Ajuts per al finançament de les despeses corrents

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR