ORDRE VCP/148/2007, de 8 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior per al finançament de les despeses ordinàries i per a la realització d'activitats socials i/o culturals extraordinàries, i es convoquen els corresponents a l'any 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/148/2007, de 8 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior per al finançament de les despeses ordinàries i per a la realització d'activitats socials i/o culturals extraordinàries, i es convoquen els corresponents a l'any 2007.

La Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior, té per objecte regular el suport, la coordinació i la intensificació de les relacions de la Generalitat, de la societat catalana i de les seves institucions amb les comunitats catalanes establertes fora del territori de Catalunya i les seves entitats, per canalitzar les aportacions dels col·lectius catalans de l'exterior a la dinàmica de la societat catalana.

D'acord amb l'article 3.2.8 del Decret 421/2006, de 29 de novembre, correspon al Departament de la Vicepresidència donar suport a les comunitats catalanes de l'exterior.

Atès el que preveuen el Decret legislatiu 3/ 2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior per al finançament de les despeses ordinàries i per a la realització d'activitats socials i/o culturals extraordinàries, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2007.

2.2 Els ajuts previstos en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre; pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; per la Llei 38 /2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i per la resta de la normativa vigent aplicable.

2.3 El pagament d'aquestes subvencions, per un import màxim d'1.550.000,00 euros, serà a càrrec de la partida VP02 D/482420000/2310 del pressupost del Departament de la Vicepresidència per a l'any 2007.

L'import màxim esmentat es podrà ampliar, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient, mitjançant resolució del conseller de la Vicepresidència, la qual serà publicada al DOGC.

2.4 El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 3

D'acord amb el que estableix l'article 94.2 de la Llei de finances públiques de Catalunya, el Departament de la Vicepresidència podrà atorgar subvencions directes a les comunitats catalanes de l'exterior per a la realització d'activitats sobrevingudes amb posterioritat a la finalització del termini de presentació de sol·licituds establert en aquesta convocatòria.

Aquestes subvencions es regiran pel que estableixen les bases de la convocatòria en relació amb els ajuts per a activitats ordinàries i per a activitats extraordinàries.

Contra aquesta Ordre o les seves bases, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 8 de maig de 2007

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident

Annex

Bases reguladores dels ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior per al finançament de les despeses ordinàries i per a la realització d'activitats socials i/o culturals extraordinàries

.1 Ajuts per al finançament de les despeses ordinàries

1.1 Objecte.

L'objecte d'aquests ajuts és la col·laboració de la Generalitat en les despeses ordinàries de les comunitats catalanes de l'exterior. S'entén que són despeses ordinàries, a l'efecte d'aquestes bases:

  1. Les despeses de funcionament de l'entitat, com manteniment de locals, reparacions, lloguers, subministraments, material d'oficina i despeses de personal.

  2. Els actes de celebració de festes tradicionals i populars catalanes amb un pressupost de l'entitat igual o inferior a 6.000,00 euros. Resten exclosos d'ajut les festes i els elements que reprodueixen estereotips i valors de caràcter discriminatori i sexista.

  3. Les activitats culturals d'arrel catalana i de promoció i difusió de la cultura i les tradicions de Catalunya amb un pressupost de l'entitat igual o inferior a 6.000,00 euros.

    1.2 Quantia.

    La quantia d'aquests ajuts es determinarà d'acord amb el barem següent:

  4. Per a les entitats amb un pressupost de despeses ordinàries de fins a 15.000,00 euros, fins a un màxim d'un 80% d'aquest pressupost.

  5. Per a les entitats amb un pressupost de despeses ordinàries d'entre 15.001,00 i 25.000,00 euros, fins a un màxim d'un 75% d'aquest pressupost.

  6. Per a les entitats amb un pressupost de despeses ordinàries de més de 25.001,00 euros, fins a un màxim del 70% d'aquest pressupost.

    1.3 Forma de pagament i justificació.

    Els ajuts s'abonaran a les comunitats catalanes en el moment de la concessió, amb la presentació prèvia del pressupost de despeses ordinàries aprovat per a l'any corresponent. Per justificar la destinació de la subvenció, les comunitats catalanes han de presentar una liquidació del pressupost presentat en el moment de la sol·licitud i una memòria descriptiva de les activitats ordinàries, juntament amb les factures originals i comprovants de pagament i còpies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR