DECRET 15/1988, de 13 de gener, pel qual es concedeix al senyor Joan Sardà i Dexeus la medalla d'or de la Generalitat.

Secció:Disposicions Generals
Emissor:Departament de Cultura
Rang de Llei:Decret
 
EXTRACTO GRATUITO

El senyor Joan Sardà i Dexeus ha tingut una llarga i conspícua trajectòria en el camp de l'economia. La seva tasca, extensa i fecunda, es caracteritza per una aportació acadèmica rellevant, una influència decisiva en els esdeveniments econòmics del nostre país i una alta qualitat humana.

La seva sòlida preparació i les activitats docents i professionals que ha exercit han donat projecció internacional als seus estudis i a la seva obra. Els seus esforços als anys trenta per la consolidació d'una Facultat a Barcelona d'alt nivell van cristal·litzar, anys després, en la formació de les dues facultats que existeixen ara a Catalunya. Les dificultats històriques que va viure el van dur a un dilatat periple per múltiples universitats espanyoles i veneçolanes on va deixar una profunda empremta. Les seves càtedres van crear escola i van educar molts deixebles que en l'actualitat són destacats economistes.

L'obra escrita de Joan Sardà és molt important per la seva contribució a l'anàlisi del comerç i la política monetària internacionals, a l'estudi de la història monetària i financera espanyola i al coneixement del sistema bancari a Catalunya. Són també precisos i de gran transcendència pràctica els diagnòstics que, des de diferents publicacions, ha anat fent de la situació econòmica del moment.

És decisiva l'aportació del professor Sardà en moments crucials de la vida econòmica catalana i espanyola. En la seva joventut va col·laborar intensament en el Pla Tarradellas per...

Para continuar leyendo

SOLICITA TU PRUEBA