DECRET 356/1989, de 20 de novembre, pel qual es concedeix la medalla d'or de la Generalitat de Catalunya al senyor Ramon Aramon i Serra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Ramon Aramon i Serra, filòleg, ha dut a terme una tasca institucional d'excepcional transcendència com a secretari general de l'Institut d'Estudis Catalans, càrrec des del qual ha contribuït de manera decisiva al manteniment de la continuïtat de l'esmentada institució en els anys difícils de la postguerra. Així mateix, ha estat dues vegades vice-president de la Unió Acadèmica Internacional i recentment n'ha estat nomenat president d'honor. També és membre de l'Académie des Inscriptions et Belles-Lettres.

D'altra banda, ha representat en diverses ocasions la Unió Acadèmica Internacional a les assemblees biennals del Consell de Filosofia i de les Ciències Humanes de la UNESCO; i a més és membre honorari de l'Institut d'Estudis Occitans, i membre corresponent d'acadèmies finlandeses, italianes i espanyoles, com ara l'Accademia Pontaniana de Nàpols o la Real Academia Española.

Destacat professor universitari, fou separat de la docència un cop acabada la guerra l'any 1939.

Ramon Aramon i Serra ha realitzat també una remarcable obra científica com a autor d'edicions crítiques, singularment importants, d'obres medievals en català i en occità, camp en què és autor d'importants treballs de metodologia i de recopilació i en què ha dut a terme una fructífera labor de formació i d'especialistes; així mateix, ha estat professor dels Estudis Universitaris Catalans i també a Berlín i a Saarbrücken, i ha dirigit des de 1947 la revista Estudis Romànics.

Autor...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR