DECRET 240/2013, de 22 d'octubre, pel qual es concedeixen els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya en l'edició corresponent a 2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, actualment regulats pel Decret 223/2013, de 10 de setembre, tenen per objecte atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, realitzades de forma individual o col·lectiva per professionals o bé per qualssevulla entitats públiques o privades durant l’any anterior al seu atorgament, o bé a una trajectòria professional, institucional o empresarial que hagi destacat, en el seu conjunt.

D’acord amb l’article 3.1 de l’esmentat Decret 223/2013, els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya es concedeixen anualment per decret del Govern, a proposta del jurat.

Per a l’edició 2013, el jurat dels Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya ha proposat l’atorgament dels premis en cadascuna de les modalitats establertes pel Decret 223/2013 a les persones i entitats que s’indiquen a continuació, en atenció als mèrits que tot seguit s’especifiquen:

El Premi Nacional de Radiodifusió, al senyor Antoni Clapés i Casals (Toni Clapés), per la seva llarga trajectòria periodística en el món de la ràdio a Catalunya i amb programes líders d’audiència, primer a Catalunya Ràdio i després a RAC1.

El Premi Nacional de Televisió, a l’equip del programa “El gran dictat”, presentat per Óscar Dalmau; el jurat ha volgut distingir l’èxit d’un programa d’entreteniment, però alhora pedagògic, adaptat a un públic familiar que desenvolupa una tasca molt important a favor de la llengua catalana.

El Premi Nacional de Premsa, ex aequo a l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Digital (ACPG), Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Totes tres entitats són referents en l’àmbit de l’associacionisme en el terreny dels mitjans de comunicació. Actualment, les tres es troben en un procés de creació d’una federació per treballar conjuntament en la defensa dels interessos dels creadors de continguts informatius catalans amb més força i amb major representativitat.

El Premi Nacional de Mitjans d’arrel digital, a l’Ara.cat. Tot i la joventut d’aquest mitjà, s’ha destacat l’aposta decidida per una redacció abocada de manera integrada a la producció de continguts digitals que l’han portat al lideratge en aquest àmbit.

El Premi Nacional de Publicitat, al senyor Miquel Sambola Puebla, per la seva llarguíssima trajectòria en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR