LLEI 19/1984, de 4 d'abril, per la qual s'autoritza la Generalitat de Catalunya a concedir un aval per a la construcció del nou teatre de la Passió d'Olesa.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulgo la següent

LLEI

La Passió d'Olesa és un drama litúrgic basat en la vida de Jesús que es representa a Olesa de Montserrat des del segle XVII d'una manera continuada. L'evolució d'aquestes representacions és marcada per un seguit de vicissituds històriques que el 1952 van culminar en la construcció del Gran Teatre de la Passió, fruit de l'esforç dels ciutadans d'Olesa i de la puixança que les representacions anuals anaven assolint. Aquest camí ascendent fou truncat el 23 de febrer per un gran incendi que destruí totalment el teatre de la Passió.

Davant aquest fet desgraciat, les institucions públiques han coordinat els seus esforços per tal de fer possible la construcció d'un nou teatre i la recuperació d'aquesta manifestació cultural tan tradicional, no tan solament al poble d'Olesa de Montserrat, sinó arreu de Catalunya.

Article únic

S'autoritza el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya perquè presti un aval solidari en l'operació o les operacions de crèdit que l'associació La Passió d'Olesa de Montserrat o bé el Consorci del Teatre de la Passió d'Olesa concerti amb entitats financeres per tal de finançar les obres de construcció del nou teatre de la Passió, fins a un import màxim de dos-cents deu milions de pessetes més els interessos legals corresponents.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els Tribunals i les Autoritats als quals correspongui la facin complir.

Barcelona, 4 d'abril de 1984

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Max Cahner Conseller de Cultura

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR