ORDRE GAP/259/2010, de 15 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases reguladores per concedir ajuts econòmics en la modalitat de préstecs per finançar el desplegament de xarxes de fibra òptica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/259/2010, de 15 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases reguladores per concedir ajuts econòmics en la modalitat de préstecs per finançar el desplegament de xarxes de fibra òptica.

D'acord amb el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, correspon al Departament de Governació i Administracions Públiques la competència en matèria de la societat de la informació, les telecomunicacions, les comunicacions electròniques i l'administració electrònica.

D'acord amb l'article 30 del Decret 205/2007, de 18 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Governació i Administracions Públiques, correspon a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació impulsar la integració de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en tots els àmbits de la societat catalana, potenciant accions contra la fractura digital, amb especial èmfasi en els àmbits de l'ensenyament i el de promoció de la llengua catalana.

Així mateix, d'acord amb l'article 36 del Decret esmentat, corresponen a la Direcció General de Xarxes i Infraestructures de Telecomunicacions les funcions de seguiment i execució del desplegament d'infraestructures de telecomunicacions arreu del territori català per tal de fer arribar a la ciutadania, les empreses i les administracions públiques els serveis avançats de comunicacions electròniques.

En el marc de les accions iniciades per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques per promoure l'ús de les TIC, es vol dur a terme una convocatòria d'ajuts econòmics per finançar el desplegament de xarxes de fibra òptica.

El règim jurídic d'aquesta línia d'ajuts econòmics, en la modalitat de préstecs, és el que estableix el Reglament (CE) 1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts de minimis (DOUE L379 – 28.12.2006).

Per tot l'expressat, i d'acord amb les disposicions del capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003,

Ordeno:

Article 1

Convocar ajuts econòmics, en la modalitat de préstecs, per finançar el desplegament de xarxes de fibra òptica.

Article 2

Aprovar les bases de la convocatòria, que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és d'un milió tres-cents mil euros (1.300.000 euros), a càrrec de la partida pressupostària GO06D/830.0002.00/5310 del pressupost del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010.

Article 4

Les sol·licituds s'han de presentar en el lloc i la forma indicats a les bases, en el termini d'un mes des de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 5

El secretari/ària de Telecomunicacions i Societat de la Informació és l'òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria.

Article 6

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació al DOGC.

Amb caràcter previ, les persones interessades poden interposar recurs de reposició davant del conseller de Governació i Administracions Públiques, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la data de publicació en el DOGC.

Barcelona, 15 d'abril de 2010

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex

Bases reguladores de la convocatòria

—1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és regular la concessió d'ajuts econòmics, en la modalitat de préstecs, per finançar el desplegament de xarxes de fibra òptica que potenciïn la connectivitat i els serveis de comunicacions electròniques a favor de la ciutadania, les empreses i les administracions públiques.

—2 Persones destinatàries

Poden ser persones beneficiàries d'aquests ajuts econòmics les persones que tinguin la condició d'operador de telecomunicacions d'acord amb la Llei 32/2003, de 3 de novembre, general de telecomunicacions.

—3 Activitats i conceptes objecte de finançament

3.1 Són objecte de finançament els projectes destinats a promoure o impulsar el desplegament de xarxes de fibra òptica a punts del territori català on no existeixin infraestructures adequades per proporcionar serveis avançats de telecomunicacions i on no existeixi la previsió de realitzar a curt termini inversions en aquestes xarxes.

Els projectes han d'estar configurats de manera que es garanteixi l'accés d'altres operadors de telecomunicacions a les xarxes de fibra òptica.

3.2 Poden ser objecte de finançament tant l'adquisició com la instal·lació dels elements següents:

  1. Equipament consistent en els elements de les xarxes d'accés a la banda ampla, en particular:

    Equips de transmissió i recepció.

    Sistemes de cablejat, d'accés i enllaç.

    Cablejat i accessos de fibra òptica.

  2. Elements constructius:

    Obra civil: rasses, canalitzacions, pericons, casetes, pals, etc.

    Cables de fibra òptica.

    Infraestructures de telecomunicacions paral·leles.

    Infraestructura suport per als equipament d'alimentació d'energia.

    Sistemes de seguretat i protecció.

    3.3 L'import de les actuacions que integren el projecte ha de ser d'un mínim de 300.000 euros.

    3.4 Les activitats objecte de finançament s'han d'haver realitat o s'han de realitzar entre l'1 de gener de 2010 i el 31 de desembre de l'any 2011.

    —4 Quantia i condicions particulars dels préstecs

    Les condicions particulars dels préstecs seran les següents:

  3. Import del préstec. El finançament pot arribar fins al 100% de la inversió a realitzar (IVA exclòs), i es concretarà d'acord amb el límit que s'estableix a la convocatòria, en funció del nombre total de sol·licituds presentades i d'acord amb els criteris de valoració establerts en la base 7.2.

    En els casos en què sigui necessari, la quantia restant fins a cobrir la totalitat del finançament del projecte serà aportada per la persona beneficiària.

  4. Període de carència. El període de carència serà d'un (1) any durant el qual la persona beneficiària no resta obligada al desembors de cap quantitat.

  5. Període d'amortització. El període d'amortització del préstec serà de cinc (5) anys, comptats a partir de la finalització de l'any de carència.

    Superat el període de carència establert, els préstecs s'amortitzaran per mensualitats vençudes. No obstant això, el prestatari/ària podrà amortitzar total o parcialment, de forma anticipada i sense cap cost, les quantitats rebudes en la forma i condicions que indiqui la Generalitat de Catalunya.

  6. Interès. El tipus d'interès aplicable serà del 0%.

  7. Garanties. Les persones beneficiàries dels préstecs hauran d'aportar garantia en forma d'aval d'entitat financera, de societat de garantia recíproca o de la Societat Estatal de Caució Agrària. Aquesta garantia haurà de cobrir el 100% del principal del préstec.

    El cost derivat de la constitució i del manteniment de les garanties anirà a càrrec de la persona beneficiària del préstec.

  8. Altres despeses. Les despeses que, per intervenció de fedatari públic o per qualsevol altre motiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR