ORDRE ENS/302/2003, de 26 de juny, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions als centres docents privats concertats, per a la realització de cursos de suport per a l'aprenentatge de la llengua catalana, destinats a alumnes estrangers de nova incorporació al sistema educatiu.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyOrdre

ORDRE ENS/302/2003, de 26 de juny, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions als centres docents privats concertats, per a la realització de cursos de suport per a l'aprenentatge de la llengua catalana, destinats a alumnes estrangers de nova incorporació al sistema educatiu.

Per tal de facilitar als alumnes estrangers, de nova incorporació al sistema educatiu, la seva integració en la societat catalana, i específicament en el sistema educatiu, el Departament d'Ensenyament ha adoptat diverses mesures, adreçades a la introducció al coneixement de la llengua vehicular de l'ensenyament.

Concretament, el Departament ha implantat diversos serveis, com són els tallers de llengua, adreçats a donar suport a l'aprenentatge de la llengua catalana; els cursos intensius, destinats a alumnes estrangers hispanoparlants, i els tallers d'adaptació escolar, per a alumnes d'educació secundària, que no coneixen cap de les dues llengües oficials i on aquests efectuen un aprenentatge intensiu de la llengua, abans de la seva incorporació plena a les activitats ordinàries del centre.

Atès, però, que en els darrers cursos escolars ha esdevingut significatiu el nombre d'alumnes estrangers de nova incorporació al sistema educatiu, que s'han escolaritzat en centres privats concertats, cal adoptar mesures que permetin als alumnes indicats disposar d'un suport, que faciliti la seva integració.

Així doncs, el Departament d'Ensenyament, en el marc del Pla d'actuació per a l'alumnat de nacionalitat estrangera 2003-2006 i per tal d'afavorir la integració al sistema educatiu de tot l'alumnat nouvingut, considera adient convocar un concurs públic, per a la concessió de subvencions als centres privats concertats, a fi que puguin organitzar els cursos de suport a l'aprenentatge de la llengua catalana als alumnes estrangers, que s'incorporen per primera vegada al sistema educatiu de Catalunya.

D'acord amb el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General de Centres Docents,

Ordeno:

Article 1

Convocar concurs públic per a la concessió de subvencions als centres docents privats concertats, per a la realització de cursos de suport per a l'aprenentatge de la llengua catalana, destinats als alumnes estrangers que, durant el curs escolar 2003-2004, s'incorporen per primera vegada al sistema educatiu de Catalunya, en el nivell d'educació primària i d'educació secundària obligatòria.

Aquest concurs es regirà per les bases que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Els titulars dels centres interessats a acollir-se a aquestes subvencions podran presentar les seves sol·licituds a la corresponent delegació territorial del Departament d'Ensenyament, des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, fins al 31 de desembre de 2003.

Els centres han d'utilitzar el model de sol·licitud que es lliurarà en les delegacions indicades o bé, a l'adreça electrònica...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR