ORDRE EDU/371/2006, de 14 de juliol, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions als centres privats concertats per al suport a l'acollida i a l'aprenentatge de la llengua catalana, destinat a l'alumnat estranger de nova incorporació al sistema educatiu.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/371/2006, de 14 de juliol, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions als centres privats concertats per al suport a l'acollida i a l'aprenentatge de la llengua catalana, destinat a l'alumnat estranger de nova incorporació al sistema educatiu.

Per tal de facilitar l'acollida de l'alumnat estranger de nova incorporació al sistema educatiu i la seva integració en la societat catalana, i específicament en el sistema educatiu, el Departament d'Educació i Universitats en el seu Pla per a la llengua i cohesió social ha elaborat diverses mesures adreçades a potenciar la llengua catalana com a llengua vehicular de l'ensenyament i a promoure l'educació intercultural com a fonaments d'un model integrador basat en la convivència i el respecte a la diversitat.

Concretament, el Departament ha implantat diversos recursos en els centres, com són les aules d'acollida en els centres d'educació primària i secundària, enteses com un punt de referència i un marc de treball obert amb una constant interacció amb la dinàmica del centre, que permetin una atenció emocional i curricular personalitzada i un aprenentatge intensiu de la llengua catalana.

Atès que en els darrers cursos escolars ha esdevingut significatiu el nombre d'alumnat estranger de nova incorporació al sistema educatiu que s'ha escolaritzat en centres privats concertats, cal adoptar mesures que permetin als alumnes indicats disposar d'un suport que faciliti una bona acollida inicial i una ràpida integració.

Així doncs, el Departament d'Educació i Universitats, en el marc del Pla per a la llengua i la cohesió social i per tal d'afavorir la integració al sistema educatiu de tot l'alumnat de nova incorporació, considera adient convocar un concurs públic, per a la concessió de subvencions als centres privats concertats, per al suport a l'acollida i a l'aprenentatge de la llengua catalana destinat a alumnes estrangers que s'hagin incorporat des de setembre de l'any 2004 per primera vegada al sistema educatiu de Catalunya.

D'acord amb el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General de Centres Educatius,

Ordeno:

Article 1

Convocar concurs públic per a la concessió de subvencions als centres privats concertats, per al suport a l'acollida i a l'aprenentatge de la llengua catalana per al curs 2006-2007, destinat a l'alumnat estranger que s'hagi incorporat, des de setembre de l'any 2004, per primera vegada al sistema educatiu de Catalunya, en els cicles mitjà i superior d'educació primària i en el nivell d'educació secundària obligatòria.

Aquest concurs es regirà per les bases que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Els titulars dels centres interessats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR