ORDRE ENS/48/2003, de 5 de febrer, de convocatòria de concurs públic per atorgar ajuts a centres docents públics dependents del Departament d'Ensenyament i privats concertats, d'educació secundària de Catalunya, per a l'aprenentatge actiu d'idiomes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyOrdre

ORDRE ENS/48/2003, de 5 de febrer, de convocatòria de concurs públic per atorgar ajuts a centres docents públics dependents del Departament d'Ensenyament i privats concertats, d'educació secundària de Catalunya, per a l'aprenentatge actiu d'idiomes.

Per tal d'impulsar decididament la millora de l'ensenyament-aprenentatge de les llengües estrangeres en l'ensenyament de règim general, el Govern de la Generalitat de Catalunya va posar en marxa el projecte Orator, el qual incideix tant en els aspectes de caràcter general vinculats amb el desenvolupament ordinari de les classes, com en la potenciació de projectes i activitats complementàries que en faciliten l'ús.

El Departament d'Ensenyament vol potenciar totes les actuacions que incideixen favorablement en l'aprenentatge de les llengües estrangeres, per la qual cosa ha considerat convenient convocar novament un concurs públic per afavorir l'aprenentatge actiu en els països respectius dels idiomes estrangers que s'imparteixen als centres docents.

De conformitat amb el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

En ús de les facultats atribuïdes en l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa,

Ordeno:

Article 1

Convocar concurs públic per atorgar ajuts a centres docents públics dependents del Departament d'Ensenyament i privats concertats, d'educació secundària de Catalunya, que organitzin viatges de grups d'alumnes per a l'aprenentatge actiu dels idiomes que com a llengua estrangera s'imparteixen en el centre docent, dins els ensenyaments reglats.

Article 2

Aprovar les bases que han de regir la convocatòria del concurs públic, i que són les que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

Els ajuts als centres, per un import total màxim de 537.100,00 euros, es concretaran en funció de la quantitat assignada per alumne/a en concepte de borsa, i es faran efectius amb càrrec a la partida pressupostària D/481130000/3211, de l'òrgan gestor 1302, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2003.

Article 4

Els ajuts esmentats no tenen caràcter recurrent.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat al que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 5 de febrer de 2003

Carme-Laura Gil i Miró

Consellera d'Ensenyament

Annex 1

Bases

-1 Objecte

L'objecte d'aquests ajuts és la realització d'activitats d'aprenentatge actiu en els països respectius dels idiomes que com a llengua estrangera s'imparteixen en els centres docents públics dependents del Departament d'Ensenyament i privats concertats, d'educació secundària de Catalunya, dins dels ensenyaments reglats.

-2 Beneficiaris

Poden sol-licitar aquests ajuts els centres docents públics dependents del Departament d'Ensenyament i privats concertats, d'educació secundària de Catalunya.

-3 Imports dels ajuts

Els ajuts als centres, per un import total màxim de 537.100,00 euros, es concretaran en funció de la quantitat assignada per alumne/a en concepte de borsa, que podrà ser entre 602,00 euros i 1.200,00 euros, segons la qualitat del projecte presentat i la tipologia del centre.

-4 Condicions

Els viatges i el règim de sol-licituds s'ajustaran a les condicions següents:

  1. Els viatges es podran realitzar entre el 15 de juny i el 30 de setembre de 2003, i tindran una durada de dues setmanes, amb una pernoctació mínima de 13 nits en el lloc de destinació.

  2. Les sol-licituds es presentaran per a grups d'alumnes que cursin algun dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR