DECRET 315/2011, de 12 d'abril, de concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET

315/2011, de 12 d'abril, de concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

La Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya va ser creada pel Decret 457/1981, de 18 de desembre, amb la finalitat de distingir aquelles persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

A proposta del conseller de Cultura, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Atorgar la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya a les persones següents:

Salvador Alemany i Mas

Economista i professor mercantil i jurat de comptes. Per la seva destacada aportació a l'economia i a la societat catalanes. President d'Abertis, del Cercle d'Economia i del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica, ha estat vicepresident del Futbol Club Barcelona i n'ha presidit la secció de basquetbol. També ha estat president de la Creu Roja de Barcelona.

Maria Dolors Bassols Teixidor

Mestra i religiosa. En reconeixement a la seva valuosa trajectòria, posada al servei de la formació i del creixement personal de la infància i de la joventut, i dedicada també a la formació de les persones educadores. Cal destacar la tasca que ha dut a terme com a presidenta de l'Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya.

Alessandro Benuzzi

Empresari. En reconeixement a la seva valuosa contribució, durant més de mig segle, per intensificar les relacions empresarials i culturals entre Catalunya i Itàlia. Entre altres activitats, ha estat vicepresident executiu d'Italtel, vicepresident de Grijalbo Mondadori i membre del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra i del Consell de la Fira Internacional de Milà.

Miquel Bruguera i Cortada

Metge, especialista en hepatologia. Per la seva competència professional, que ha excel·lit en l'àmbit acadèmic i també en l'assistencial, clínic i corporatiu. Autor de diversos llibres i nombrosos treballs, és reconegut com un dels experts mundials en hepatitis víriques. Ha estat president del Col·legi de Metges de Barcelona i del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.

Josep Maria Casasús i Guri

Periodista i catedràtic universitari. Per la trajectòria als mitjans de comunicació i la seva prestigiosa activitat acadèmica. Pioner en la recerca, divulgació i projecció del nostre periodisme, té una extensa obra assagística. Ha estat fundador i president de la Societat Catalana de Comunicació i de la Sociedad Española de Periodística, des de la qual ha treballat per la cultura catalana.

Joan Colom i Naval

Polític i doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials. Per la seva trajectòria i especialment per haver estat un dels primers diputats catalans al Parlament Europeu, del qual ha estat vicepresident. També ha estat síndic major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya i directiu de l'Organització Europea de les Institucions Regionals de Control Extern del Sector Públic.

Montserrat Colomer i Salmons

Treballadora social. En reconeixement a la qualitat de la seva atenció, des de la ciutat de Barcelona, a les persones i els entorns que pateixen més necessitats. I també per una tasca investigadora i docent que ha contribuït al desenvolupament social de Catalunya a partir de l'aplicació de noves tècniques professionals.

Jordi Cots i Moner

Escriptor, advocat i pedagog. Per la seva producció literària i una trajectòria pionera a Catalunya a favor de la infància i de les famílies. Publicista, referent de renovació pedagògica i director de destacats centres d'ensenyament, ha estat adjunt per als drets de la infància del Síndic de Greuges de Catalunya i directiu de l'Oficina Internacional Catòlica de la Infància.

Ramon Cuello i Riera

Escultor. Per la seva obra, d'estil realista, centrada en els retrats en marbres i bronzes i la producció monumental en espais oberts de diverses poblacions, a més del monestir de Montserrat. També és autor de les escultures de la Mare de Déu i de Sant Josep de l'altar major del Temple Expiatori de la Sagrada Família.

Lluís Duch Álvarez

Antropòleg i expert en fenomenologia de la religió. Monjo del monestir de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR