DECRET 76/1988, de 10 de març, pel qual es regula la situació dels concessionaris de serveis regulars de transport de viatgers per carretera en relació amb els serveis zonals i urbans que s'estableixin a l'empara de la Llei 12/1987, de 28 de maig, de regulació del transport de viatgers per carretera mitjancant vehicles de motor.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La Disposició transitòria 1.3, de la Llei 12/1987, de 28 de maig, de regulació del transport de viatgers per carretera mitjancant vehicles de motor, preveu la determinació, per via reglamentària, dels casos en què els titulars de serveis regulars que opten per substituir la concessió per una altra d'ajustada al que estableix la Llei esmentada poden gaudir dels drets i dels trànsits existents actualment en relació amb els serveis zonals o urbans que s'estableixin a partir de l'aprovació d'aquesta.

D'acord amb aquest manament legal, cal garantir, mentre no es desenvolupin de forma completa les previsions legals, els drets legítims dels concessionaris, i fer-los compatibles, d'una banda, amb el desenvolupament del sistema de concessions zonals i, d'altra banda, amb la situació nova derivada de l'ampliació de l'àmbit de competències municipals sobre el transport de viatgers.

Vistes les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria de transport i en especial les relatives a la coordinació dels transports urbans amb els interurbans;

Atesa l'habilitació que en favor del Consell Executiu preveu la Disposició addicional 2 de la Llei 12/1987, de 28 de maig;

Per tot això, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu, Decreto:

Article 1

Els titulars de concessions de serveis regulars de transport de viatgers per carretera de competència de la Generalitat que, de forma expressa o durant el transcurs del termini establert, s'hagin acollit al procediment de substitució previst a la Disposició transitòria 1 de la Llei 12/1987, de 28 de maig, podran seguir gaudint dels drets i dels trànsits existents, de conformitat amb les condicions que s'estableixen en aquest Decret, en relació amb els serveis zonals i urbans que s'estableixin a partir de l'entrada en vigor de la Llei esmentada. Article 2

L'atorgament de concessions zonals requerirà la conformitat expressa dels titulars de concessions a què es refereix l'article 1, l'itinerari de les quals passa, en més del 50%, per l'àrea territorial proposada com a zona de transport.

Les concessions lineals preexistents que, d'acord amb l'article 27.1 de la Llei, 12/1987, de 28 de maig, no s'incorporin a la concessió zonal proposada, es continuaran explotant amb les condicions atorgades i per qui n'era titular en el moment de la seva entrada en vigor.

La incorporació anticipada del servei lineal a la zona de transports...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR