ORDRE PRE/72/2006, de 24 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a activitats destinades a fomentar la relació entre entitats i confessions religioses i la societat catalana, realitzades a Catalunya i en català.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/72/2006, de 24 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a activitats destinades a fomentar la relació entre entitats i confessions religioses i la societat catalana, realitzades a Catalunya i en català.

L'article 13 del Decret 184/2000, de 29 de maig; l'article 19 del Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat; l'article 3 del Decret 195/2004, de 24 de febrer i el Decret 51/2005, de 5 d'abril, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, adscriuen la Direcció General d'Afers Religiosos a la Secretaria General del Conseller Primer del Departament de la Presidència, i li atorguen la missió d'atendre les diferents entitats religioses establertes a Catalunya.

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), pel seu caràcter bàsic té afectacions sobre les normes reguladores de bases de subvencions elaborades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb el que preveu el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de Finances Públiques de Catalunya;

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997),

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent, en concret l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores d'ajuts a activitats destinades a fomentar la relació entre entitats i confessions religioses i la societat catalana realitzades a Catalunya i en català, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre PRE/34/2005, de 8 de febrer (DOGC núm. 4324, de 16.2.2005), per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a activitats destinades a fomentar la relació entre entitats i confessions religioses i la societat catalana.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 24 de febrer de 2006

Josep Bargalló Valls

Conseller primer

Annex

Bases reguladors

.1 Objecte

Les subvencions regulades per aquestes bases tenen per objecte fomentar la relació entre entitats i confessions religioses i la societat catalana, realitzades a Catalunya i en català.

Les activitats objecte de subvenció s'han executar dins l'any natural de la convocatòria corresponent i, en qualsevol cas, abans de la data de finalització del termini de justificació. La tipologia d'activitat que es fomenta és la següent:

  1. Activitats de grups religiosos que representin clarament una aportació en favor del reconeixement dels drets humans en sentit estricte, especialment dels drets específics de les dones, i especialment a l'interior de la confessió religiosa a la qual pertanyen aquests grups.

  2. Activitats de diàleg ecumènic o interreligiós pròpiament dit (convivència, reflexions conjuntes, accions conjuntes) efectiu i real, entre confessions religioses. (No es consideraran activitats de diàleg ecumènic o interreligiós les meres exposicions o exhibicions d'una confessió o grup religiós, les meres classes o conferències sobre religions, ni activitats similars.).

  3. Activitats organitzades per entitats religioses o directament relacionades que fomentin el diàleg entre la confessió religiosa corresponent a l'entitat sol·licitant i la cultura catalana i el pensament occidental actual (excloses, per tant, les meres exposicions de creences).

  4. Activitats que fomentin la bona relació entre comunitats o grups religiosos de presència recent a Catalunya i el seu entorn social (veïnal o territorial), organitzades per aquells grups i en vista a la seva incorporació a la societat catalana.

  5. Actuacions de normalització lingüística o de foment de l'ús de la llengua catalana en les activitats ordinàries (litúrgiques, catequètiques, etc.) dels grups i confessions religioses de presència recent a Catalunya.

  6. Actuacions de conservació i preservació del patrimoni literari de temàtica religiosa.

  7. Activitats d'entitats religioses o directament relacionades que donin a conèixer Catalunya internacionalment, realitzades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR