ORDRE VCP/42/2009, de 10 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a activitats destinades a fomentar la relació entre entitats i confessions religioses i la societat catalana, realitzades a Catalunya i en català.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/42/2009, de 10 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a activitats destinades a fomentar la relació entre entitats i confessions religioses i la societat catalana, realitzades a Catalunya i en català.

El Pla de Govern 2007-2010 preveu en el seu punt 2.2.2 l'impuls de diferents convocatòries de suport a la realització d'activitats que treballin sobre els vincles entre entitats religioses i culturals i la societat catalana, sempre en les línies de la tolerància, del diàleg i dels drets humans.

La Direcció General d'Afers Religiosos té entre les seves funcions la programació d'actuacions destinades a fomentar el coneixement i el diàleg entre les diferents confessions religioses presents a Catalunya i la relació permanent amb institucions, entitats cíviques i grups religiosos.

En virtut d'aquesta competència i en una societat plural, democràtica i oberta que es caracteritza pel respecte a la diversitat i per la convivència entre grups i persones de diverses religions i opcions de pensament, el Govern de la Generalitat ha considerat que cal valorar positivament les activitats de les entitats religioses i culturals directament relacionades en favor dels drets humans, del diàleg entre fe i cultura catalana i occidental actual, de diàleg interreligiós i que fomentin la relació entre entitats religioses i societat catalana.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions per a activitats destinades a fomentar la relació entre entitats i confessions religioses i la societat catalana, realitzades a Catalunya i en català, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PRE/72/2006, de 24 de febrer (DOGC núm. 4587, de 7.3.2006), per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a activitats destinades a fomentar la relació entre entitats i confessions religioses i la societat catalana, realitzades a Catalunya i en català.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 10 de febrer de 2009

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident del Govern

Annex

Bases

  1. Objecte

    1.1 L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és fomentar la relació entre entitats i confessions religioses i la societat catalana, mitjançant activitats realitzades a Catalunya i en català.

    1.2 Les activitats objecte de subvenció s'han d'executar dins l'any natural de la convocatòria corresponent i, en qualsevol cas, abans de la data de finalització del termini de justificació. La tipologia d'activitat que es fomenta és la següent:

    1. activitats de grups religiosos que representin clarament una aportació en favor del reconeixement dels drets humans en sentit estricte, especialment dels drets específics de les dones, i especialment a l'interior de la confessió religiosa a la qual pertanyen aquests grups.

    2. activitats de diàleg ecumènic o interreligiós pròpiament dit (convivència, reflexions conjuntes, accions conjuntes) efectiu i real, entre confessions religioses. No es consideraran activitats de diàleg ecumènic o interreligiós les meres exposicions o exhibicions d'una confessió o grup religiós, les meres classes o conferències sobre religions, ni activitats similars.

    3. activitats organitzades per entitats religioses o directament relacionades que fomentin el diàleg entre la confessió religiosa corresponent a l'entitat sol·licitant i la cultura catalana i el pensament occidental actual (excloses, per tant, les meres exposicions de creences).

    4. activitats que fomentin la bona relació entre comunitats o grups religiosos de presència recent a Catalunya i el seu entorn social (veïnal o territorial), organitzades per aquells grups i en vista a la seva incorporació a la societat catalana.

    5. actuacions de normalització lingüística o de foment de l'ús de la llengua catalana en les activitats ordinàries (litúrgiques, catequètiques, etc) dels grups i confessions religiosos de presència recent a Catalunya, protagonitzats per aquests grups o confessions.

    6. actuacions de conservació i preservació, per part d'entitats religioses o culturals directament relacionades, del patrimoni literari de temàtica religiosa.

    7. activitats d'entitats religioses o directament relacionades que donin a conèixer Catalunya internacionalment, realitzades a Catalunya i en català (o amb traducció simultània al català).

    1.3 Queden excloses totes les activitats pròpiament religioses de cada confessió: culte; anunci de la fe; compra, lloguer, arranjament i manteniment d'oratoris i de locals de culte o de reunions internes; reflexions teològiques, pastorals, apologètiques o espirituals internes, etc, així com també per la naturalesa de la convocatòria en si, l'adquisició de béns per al mer manteniment de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR