DECRET 232/2003, de 23 de setembre, pel qual s'estableix el procediment electoral de les confraries de pescadors i les seves federacions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 232/2003, de 23 de setembre, pel qual s'estableix el procediment electoral de les confraries de pescadors i les seves federacions.

El capÌtol 5 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors, estableix un procediment electoral per al procÈs d'elecciÛ dels Úrgans de govern de les confraries de pescadors, de les seves federacions territorials i de la FederaciÛ Nacional Catalana de Confraries de Pescadors.

A aquests efectes l'article 32.5 assenyala que el procediment electoral s'ha d'establir per reglament, i en altres articles del capÌtol 5 s'assenyalen, aixÌ mateix, les bases a les quals s'ha d'ajustar aquest procediment electoral pel que fa al dret de sufragi actiu i passiu, el cens electoral, l'elecciÛ i l'administraciÛ electoral.

Aquest procediment electoral que regula aquest Decret ha de servir, doncs, com a norma general per a l'elecciÛ dels Úrgans de govern de les confraries i les seves federacions, a la qual s'han d'adaptar els estatuts d'aquests organismes i els seus processos electorals individuals.

La regulaciÛ del procediment electoral Ès en exercici de la potestat de tutela que ha d'exercir l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya sobre les confraries de pescadors com assenyala l'article 2 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, esmentada.

En aquest Decret es regula el tipus de representativitat que han de tenir els treballadors i els empresaris que estan representats als Úrgans de govern de confraries, aixÌ com un exhaustiu detall del dret a sufragi actiu i passiu, l'organitzaciÛ de l'administraciÛ electoral, el sistema de reclamacions i impugnacions, el procÈs de votacions, i el calendari electoral, sempre des de la perspectiva de la normativa electoral general.

D'acord amb l'informe de la ComissiÛ JurÌdica Assessora;

Per aixÚ, a proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

Normativa aplicable

El procÈs d'elecciÛ dels Úrgans de govern de les confraries de pescadors, de les seves federacions territorials i de la FederaciÛ Nacional Catalana de Confraries de Pescadors es regeix per la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors, per aquest Decret, per les disposicions que el desenvolupin i, pel que estableixin els estatuts de les confraries i de les seves federacions i supletÚriament per la normativa general electoral.

Article 2

ConvocatÚria del procÈs electoral

2.1††Correspon al conseller o a la consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca la convocatÚria del procÈs electoral per a la provisiÛ dels c‡rrecs als Úrgans de govern de les confraries de pescadors, les federacions territorials i la FederaciÛ Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, mitjanÁant una ordre, publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, que ha de fixar el calendari de les eleccions. La publicaciÛ de la convocatÚria determina l'inici del procÈs electoral a tots els efectes.

2.2††Un cop publicada l'ordre de convocatÚria, el CapÌtol de cada confraria de pescadors ha de determinar el nombre de membres que han d'integrar els Úrgans de govern de la confraria i la representativitat de cada modalitat de pesca.

2.3††A les confraries de pescadors on hi hagi associats no relacionats amb la flota pesquera, com ara mariscadors o teixidors de xarxes, la seva representativitat s'ha de regular d'acord amb els estatuts.

2.4††La representativitat a quË es refereix l'apartat 2 d'aquest article es determina d'acord amb el que preveu l'article 32.4 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors i el que determinin els estatuts de cada confraria.

Article 3

Despeses electorals

Totes les despeses que generi el procÈs electoral, excloses les indemnitzacions que poden acreditar els membres de la Junta Electoral (JE), seran a c‡rrec dels mateixos organismes dels quals s'han de renovar els Úrgans de govern.

CapÌtol 2

ProcÈs electoral dels Úrgans de govern de les confraries de pescadors

Article 4

Dret de sufragi

4.1††Tenen la condiciÛ d'electors en el procediment electoral regulat per aquest capÌtol les persones que compleixin els requisits seg¸ents:

a)†Ser treballadors en situaciÛ d'alta, o en les situacions assimilades a l'alta d'incapacitat temporal i atur a causa de veda temporal, en una embarcaciÛ amb base en l'‡mbit de la confraria, o representants d'una empresa armadora titular d'embarcacions amb base en l'‡mbit de la confraria, o ser mariscadors o teixidors de xarxes en actiu en l'‡mbit de la confraria.

b)†Ser majors d'edat.

c)†Constar en el cens electoral definitiu.

d)†No estar incapacitats o inhabilitats per resoluciÛ o sentËncia judicial ferma per a l'exercici del dret de sufragi actiu.

4.2††Per poder elegir els membres del CapÌtol i el/la patrÛ/ona major, els electors han de ser membres de la junta general.

4.3††Els vocals representants dels armadors sÛn escollits pels armadors i els vocals representants dels treballadors sÛn escollits pels treballadors de cada sector.

4.4††Tenen la condiciÛ d'elegibles les persones que, a mÈs de la condiciÛ d'electors, compleixin els requisits determinats pels estatuts de cada confraria i de conformitat amb el que estableix l'article 33.4 de la Llei 22/2002 de 12 de juliol, de confraries de pescadors.

4.5††Per ser membre del CapÌtol o patrÛ o patrona major, cal ser membre de la junta general.

4.6††Als efectes de la votaciÛ i la presentaciÛ de candidatures, cada part armadora tÈ un vot, independentment del nombre de socis. Les persones jurÌdiques i comunitats de bÈns que siguin titulars d'embarcacions, exerciran el dret de vot a travÈs del seu representant legal o persona fÌsica designada per l'Úrgan de govern a aquest efecte. Els copropietaris d'una embarcaciÛ exerciran el dret de vot a travÈs d'un dels copropietaris i es far‡ constar aquesta delegaciÛ per escrit.

Article 5

Cens electoral

5.1††Un cop publicada l'ordre de convocatÚria, el CapÌtol de cada confraria elaborar‡ l'organigrama a quË fa referËncia l'article 2.2 d'aquest Decret i el cens electoral, ordenat per agrupaciÛ d'armadors i agrupaciÛ de treballadors, i dins de cada agrupaciÛ, pels sectors de la confraria que tenen dret a representaciÛ als Úrgans de govern.

5.2††L'organigrama i el cens seran exposats al tauler d'anuncis de la confraria a partir del cinquË dia posterior al de convocatÚria del procÈs electoral i per un termini de deu dies i el CapÌtol ha de trametre un duplicat del cens a la Junta Electoral Nacional.

Article 6

PresentaciÛ de candidatures

Les candidatures sÛn individuals a efectes de votaciÛ i escrutini i es presenten davant del comitË electoral corresponent en els terminis assenyalats al calendari electoral que s'annexa a aquest Decret.

Article 7

Requisits dels candidats

7.1††Els candidats han de figurar inscrits al cens de l'agrupaciÛ que correspon a cada modalitat per la qual es presenten.

7.2††Els candidats han de fer constar de manera precisa i inequÌvoca el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR