ORDRE de 12 de març de 1997, per la qual es crea el Consell Assessor sobre Esclerosi Múltiple.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica greu que, en els últims anys, ha augmentat progressivament la seva incidència en la població. La gravetat d'aquesta malaltia es fa palesa en el fet que aproximadament un 40% dels malalts d'esclerosi múltiple necessiten una cadira de rodes per desenvolupar la seva activitat quotidiana, de manera que avui en dia és una de les principals causes de discapacitat entre adults joves.

El diagnòstic i control d'aquesta malaltia fa necessària l'actuació no tan sols dels especialistes en neurologia, sinó també d'especialistes en altres àrees com ara l'oftalmologia, la urologia, la ginecologia, la rehabilitació, la neuropsicologia, la neuroradiologia, la neurofisiologia o la neuroimmunologia; l'actuació dels quals ha de seguir uns criteris de coordinació prèviament definits.

D'altra banda, ateses les repercussions socials d'aquesta malaltia, és necessari comptar amb la participació activa d'aquelles entitats que tenen com a objectiu fonamental la millora de la qualitat de vida dels malalts d'esclerosi múltiple.

D'acord amb tot això, s'ha fet palesa la necessitat de disposar d'un consell assessor que, constituït per professionals i representants d'entitats representatives en aquest àmbit, proposi els criteris de coordinació oportuns i assessori el Departament de Sanitat i Seguretat Social i el Servei Català de la Salut en totes aquelles qüestions que puguin derivar del diagnòstic i tractament de l'esclerosi múltiple.

En conseqüència, d'acord amb el que disposen els articles 12 i 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Es crea, adscrit a la Direcció General de Recursos Sanitaris, el Consell Assessor sobre Esclerosi Múltiple, com a òrgan assessor del Departament de Sanitat i Seguretat Social i del Servei Català de la Salut sobre el tractament i diagnòstic d'aquesta malaltia.

Article 2

2.1 Són funcions del Consell Assessor sobre l'Esclerosi Múltiple, les següents:

  1. Proposar els criteris de coordinació que han de regir l'actuació dels diferents professionals sanitaris que prestin la seva assistència als malalts d'esclerosi múltiple.

  2. Proposar i elaborar estudis i informes sobre tots aquells aspectes relacionats amb el diagnòstic i tractament de l'esclerosi múltiple, que considerin oportuns, per a la qual cosa disposarà de les dades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR