ORDRE CLT/220/2012, de 17 de juliol, del Consell de la Cultura Popular i Tradicional.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

La Llei 10/2011, del 29 de desembre, de simplificació i millorament de la regulació normativa va derogar, entre d’altres, l’article 14 de la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l’associacionisme cultural, que regulava el Consell de la Cultura Popular i Tradicional i establia la seva finalitat, funcions i composició, atès que no cal que un òrgan consultiu sigui regulat per llei. També es va eliminar la necessitat d’informe previ del Consell en els procediments de declaració de festes d’interès nacional i en els de declaració d’interès cultural d’una associació o fundació, per simplificar el procediment.

L’article 13 de la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l’associacionisme cultural estableix que el departament competent en matèria de cultura ha d’impulsar les polítiques necessàries per contribuir a la consecució dels objectius establerts pels capítols II i III de la mateixa Llei. Aquest mandat legal es refereix a la dinamització sociocultural i a les associacions culturals que, amb les diferents manifestacions de la cultura popular, són la base que sustenta la vida cultural d’un país.

Es considera necessari que el Departament competent en matèria de cultura continuï comptant amb l’assessorament de persones de reconegut prestigi dels diferents sectors implicats en l’activitat cultural i associativa, si bé aquesta funció no és necessari que sigui regulada per llei. Aquest assessorament ha de ser realitzat per un òrgan de participació, d’impuls i de cooperació, que contribueixi al diàleg necessari per encarar els nous reptes en els àmbits de la dinamització sociocultural i l’associacionisme cultural. Per aquest motiu cal crear el Consell de la Cultura Popular i Tradicional amb l’objectiu de posar en valor la contribució d’aquest sector cultural i donar resposta als seus reptes de futur com a part integrant del sistema, des de la convivència i el compromís.

D’acord amb el que disposen els articles 12.d i 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i l’article 39.3 de Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència i del Govern;

Ordeno:

Article 1

Definició i adscripció

4.1 El Consell de la Cultura Popular i Tradicional és el màxim òrgan consultiu del Departament competent en matèria de cultura en relació amb la cultura popular i tradicional, la dinamització sociocultural i l’associacionisme cultural.

4.2 Aquest Consell s’adscriu a la direcció general competent en matèria de cultura popular i tradicional i associacionisme cultural.

Article 2

Finalitat

El Consell de la Cultura Popular i Tradicional té per finalitat ser un òrgan de participació, impuls i cooperació que faciliti el diàleg i la col·laboració estable entre l’Administració i el sector cultural, així com contribuir al millor desplegament de la cultura popular i tradicional.

Article 3

Funcions

Són funcions del Consell de la Cultura Popular i Tradicional les següents:

  1. Elaborar, a petició del Departament competent en matèria de cultura o per iniciativa pròpia, estudis, informes i dictàmens no vinculants.

  2. Prestar assessorament tècnic en les matèries i qüestions que li siguin sotmeses pel Departament competent en matèria de cultura en l’àmbit del foment i la protecció de la cultura popular i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR