DECRET 423/2006, de 28 de novembre, pel qual es nomenen els consellers i conselleres dels departaments de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

423/2006, de 28 de novembre, pel qual es nomenen els consellers i conselleres dels departaments de la Generalitat de Catalunya.

L'article 9.1 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en la redacció que dóna a aquest precepte la Llei 1/2000, de 30 de març, faculta la Presidència de la Generalitat per tal de crear, determinar el nombre, denominar i establir per decret l'àmbit de competència respectiva dels departaments en què s'estructura l'Administració de la Generalitat.

L'article 68.4 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que el Govern cessa quan ho fa el president o presidenta de la Generalitat, i l'article 68 de la Llei 3/1982, de 23 de març, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat, disposa que el cessament del president de la Generalitat comporta la del Govern, però que aquest ha de continuar en funcions fins a la presa de possessió del nou Govern.

Així mateix els articles 62.b) i 67 de la Llei 3/1982, de 23 de març, determinen que els consellers són nomenats i separats pel president de la Generalitat.

Mitjançant dos decrets de la Presidència de la Generalitat de Catalunya d'aquesta mateixa data, s'ha establert la creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i s'ha nomenat conseller de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, al qual s'han delegat diverses funcions, per la qual cosa és procedent nomenar la resta de consellers i conselleres dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

De conformitat amb l'habilitació legal esmentada,

Decreto:

Article 1

La persona titular del Departament de la Presidència és el president de la Generalitat.

Article 2

Nomenar el senyor Joan Saura i Laporta conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

Article 3

Nomenar el senyor Antoni Castells conseller d'Economia i Finances.

Article 4

Nomenar el senyor Joan Puigcercós i Boixassa conseller de Governació i Administracions Públiques.

Article 5

Nomenar el senyor Joaquim Nadal i Farreras conseller de Política Territorial i Obres Públiques.

Article 6

Nomenar la senyora Montserrat Tura i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR