ORDRE TRE/139/2002, de 16 d'abril, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions consistents en l'abonament de les quotes de la Seguretat Social als treballadors que hagin capitalitzat la prestació d'atur.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/139/2002, de 16 d'abril, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions consistents en l'abonament de les quotes de la Seguretat Social als treballadors que hagin capitalitzat la prestació d'atur.

En data 17 de juny de 1999 es va publicar al DOGC l'Ordre de 28 de maig de 1999, que estableix les bases reguladores de les subvencions consistents en l'abonament de les quotes de la Seguretat Social als treballadors que hagin capitalitzat la prestació d'atur.

Amb posterioritat a la publicació d'aquesta Ordre, la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives, per la qual es modifica el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; posteriorment la Llei 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives, i ara la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives, han anat introduint modificacions al règim jurídic de les subvencions, la qual cosa fa necessari adaptar alguns dels articles de l'Ordre esmentada a la nova regulació.

D'altra banda, l'experiència acumulada en exercicis anteriors ha posat de manifest igualment la necessitat de revisar el procediment de concessió de les subvencions previstes en l'Ordre esmentada per tal de millorar-lo i alhora adaptar-lo a les exigències del principi d'anualitat pressupostària en la concessió de la subvenció.

Tot això fa aconsellable publicar unes noves bases reguladores de la concessió de subvencions consistents en l'abonament de les quotes de la Seguretat Social als treballadors que hagin capitalitzat la prestació d'atur i derogar les vigents actualment.

Atès que aquesta Ordre s'ha sotmès a l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, així com de la Intervenció Delegada del Departament de Treball, en aplicació de l'article 92.4 del Decret legislatiu 4/1994, de 13 de juliol, i s'ha informat els agents socials representats al Consell de Treball de Catalunya;

Vist l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de setembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i en ús de les facultats que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 S'aproven les bases reguladores de les subvencions per a l'abonament de les quotes a la Seguretat Social als treballadors als quals s'hagi aprovat l'abonament de la prestació d'atur, en la modalitat de pagament únic, bé per a la realització d'activitats professionals com a socis treballadors d'una cooperativa de treball associat o societat laboral o bé, si són treballadors disminuïts, per convertir-se en treballadors autònoms.

1.2 La subvenció consistirà en l'abonament al treballador del 50% de la quota al règim corresponent de la Seguretat Social com a treballador autònom, calculada sobre la base mínima de cotització, o del 100% de l'aportació del treballador en les cotitzacions al règim corresponent de la Seguretat Social durant el temps que hauria percebut la prestació d'atur si no l'hagués percebut en la modalitat de pagament únic.

1.3 L'import de les subvencions atorgades no pot ser superior, considerat per si mateix o en concurrència amb altres subvencions o ajuts obtinguts per a la mateixa finalitat, al cost de la cotització a la Seguretat Social aportada per l'interessat.

Article 2

Aplicació pressupostària

Anualment, mitjançant resolució del conseller de Treball, que es publicarà al DOGC, es determinarà l'import màxim destinat a l'atorgament de les subvencions i la partida pressupostària a càrrec de la qual es farà l'atorgament de les subvencions, import que estarà condicionat a l'existència de disponibilitat pressupostària per a aquesta finalitat, així com a la transferència efectiva dels fons per part de l'Estat.

Article 3

Requisits dels beneficiaris i manera d'acreditar-los

3.1 Els beneficiaris hauran de ser treballadors perceptors de la prestació d'atur en la seva modalitat de pagament únic que o bé s'han constituït en socis d'una cooperativa de treball associat o societat laboral o bé són treballadors disminuïts que s'han convertit en treballadors autònoms.

3.2 Els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR