ORDRE GAP/312/2009, de 10 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a municipis amb una població de més de 20.000 habitants, per a projectes de desenvolupament i consolidació de polítiques locals de foment del civisme i la dinamització comunitària, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/312/2009, de 10 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a municipis amb una població de més de 20.000 habitants, per a projectes de desenvolupament i consolidació de polítiques locals de foment del civisme i la dinamització comunitària, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Governació i Administracions Públiques les competències en matèria d'acció comunitària i de desenvolupament local.

D'acord amb el Decret 205/2007, de 18 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Governació i Administracions Públiques, a la Secretaria d'Acció Ciutadana li correspon desenvolupar actuacions per fomentar el civisme i la dinamització sociocultural i de lleure.

Les profundes transformacions d'ordre econòmic, social i cultural que viuen les societats actuals i que també afecten Catalunya aconsellen reforçar la cohesió social. Davant de la creixent diversitat de valors, de comportaments i de la interculturalitat que configuren les societats modernes, es fa necessari promoure els valors comuns que enforteixin els vincles de pertinença dels ciutadans i ciutadanes en la comunitat.

En aquest àmbit d'actuació, l'escala local és la més apropiada per vehicular accions i polítiques que comptin amb el suport i la participació ciutadana, condició necessària per al seu èxit. En aquest sentit, des del Departament de Governació i Administracions Públiques, mitjançant la Secretaria d'Acció Ciutadana, i des dels municipis, s'estan duent a terme accions de diferent dimensió i objectius que s'orienten al foment del civisme i a la lluita contra els comportaments incívics.

En el marc d'aquestes competències, el Departament de Governació i Administracions Públiques, mitjançant la Secretaria d'Acció Ciutadana, considera adient aprovar una convocatòria de subvencions per a ens locals per tal que es duguin a terme projectes de foment del civisme. D'altra banda, aquesta convocatòria s'adreça als ens locals que, per raó de la seva població, tenen un teixit poblacional que els fa necessari desenvolupar actuacions en aquest àmbit.

Per tot l'expressat, i d'acord amb el que estableix el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria per a l'atorgament de subvencions a municipis amb una població de més de 20.000 habitants, per a projectes de desenvolupament i consolidació de polítiques locals de foment del civisme i la dinamització comunitària. S'atorgarà un màxim d'un ajut econòmic per municipi.

Article 2

Aprovar les bases de la convocatòria, que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de quatre-cents mil euros (400.000,00 euros), a càrrec de la partida pressupostària D460.0002.00/3230 del pressupost del Departament de Governació i Administracions Públiques (d'ara endavant, el DGAP) de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009.

Article 4

Les sol·licituds s'han de presentar, en el lloc i la forma indicats a les bases reguladores, en el termini de 20 dies a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

El secretari d'Acció Ciutadana serà l'òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria.

Article 6

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 10 de juny de 2009

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex 1

Bases per a la concessió de subvencions de projectes destinats a polítiques locals de foment del civisme i la dinamització comunitària.

  1. Objecte

    L'objecte d'aquestes subvencions és el finançament de l'elaboració de projectes de foment del civisme i la dinamització comunitària, a càrrec d'un tècnic per a la dinamització, promoció i execució d'activitats i programes de foment del civisme d'àmbit municipal.

    A aquest efecte, s'atorgaran uns ajuts econòmics per tal que els ens locals beneficiaris encarreguin als dinamitzadors proposats l'elaboració o l'adequació del corresponent pla local de civisme a les recomanacions de la guia elaborada per la Secretaria d'Acció Ciutadana.

    A aquest efecte, la guia està disponible a la pàgina web del Departament de Governació i Administracions Públiques: http://www.gencat.net/governacio-ap.

    El Pla local de civisme podrà incloure la totalitat del municipi o bé un barri o districte d'aquest.

    L'import d'aquests ajuts econòmics serà entre 25.000 i 35.000 euros.

    Els projectes s'han d'iniciar i dur a terme a l'any natural de la convocatòria.

  2. Beneficiaris

    Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts els municipis de més de 20.000 habitants de conformitat amb les dades de recompte de població del padró municipal d'habitants de l'any 2007 de l'Institut d'Estadística de Catalunya, en el benentès que s'atorgarà un ajut econòmic per municipi.

  3. Activitats subvencionables

    L'activitat subvencionable és la contraprestació a satisfer al tècnic encarregat d'elaborar el pla local de civisme, sota la modalitat de beca, o aquella que l'ens local consideri més adequada, i un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR