DECRET 345/1994, de 15 de desembre, de creació del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès, i d'aprovació dels seus Estatuts.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

A fi i efecte de dotar la comarca de l'Alt Penedès d'una estructura sanitària adequada, s'ha construït a la població de Vilafranca del Penedès un nou centre hospitalari que amb la seva posada en funcionament assumirà l'assistència hospitalària que es prestava mitjançant l'Hospital Comarcal.

Amb la finalitat de conjuminar esforços i recursos per realitzar les activitats assistencials, docents i de recerca que es portin a terme en l'àmbit del centre hospitalari precitat, el Servei Català de la Salut, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Fundació Hospital de Vilafranca acorden la constitució d'un consorci.

Atès el que disposen l'article 7.2.3 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, i l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

Es crea el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i se n'aproven els Estatuts, que n'estableixen la composició, les finalitats i l'organització, i que es publiquen a l'annex d'aquest Decret.

Article 2

El Consorci Sanitari de l'Alt Penedès tindrà personalitat jurídica pròpia i suficient per al compliment de les seves finalitats.

Disposicions finals

-1 S'autoritza el conseller de Sanitat i Seguretat Social per portar a terme totes les actuacions necessàries per formalitzar la constitució del Consorci.

-2 Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 15 de desembre de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Trias i Vidal de Llobatera Conseller de Sanitat i Seguretat Social

ESTATUTS del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el Consorci 1.1 Amb la denominació de Consorci Sanitari de l'Alt Penedès es constitueix un Consorci en el qual participen el Servei Català de la Salut, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Fundació Hospital de Vilafranca. 1.2 El nombre de membres del Consorci podrà ser ampliat amb l'admissió d'entitats públiques o privades que vulguin col·laborar amb les finalitats del Consorci, efectuar les aportacions o prestar els serveis que en constitueixen l'objectiu. L'acord d'admissió de nous socis requerirà la majoria que preveu l'article 14.2 d'aquests Estatuts i comportarà l'establiment del seu percentatge de participació.

Article 2

Objectiu i finalitats 2.1 L'objectiu del Consorci és l'execució d'activitats hospitalàries, assistencials, preventives, rehabilitadores, docents i d'investigació al servei de la població resident en l'àmbit sanitari de la comarca de l'Alt Penedès i la seva àrea sanitària d'influència. 2.2 Seran finalitats específiques del Consorci: 2.2.1 L'assistència hospitalària integrada, vinculada a la xarxa d'assistència primària i coordinada amb altres nivells sòcio-sanitaris. 2.2.2 La prestació de serveis d'atenció primària de salut. 2.2.3 La prestació de serveis d'atenció sòcio-sanitària. 2.2.4 La participació en la promoció de campanyes o tasques de medicina preventiva. 2.2.5 Proporcionar serveis de rehabilitació. 2.2.6 La docència, relacionada amb la sanitat i, en general, en matèria de salut física i mental. 2.2.7 Les activitats d'investigació, estudi i divulgació, relacionades amb la sanitat i les ciències de la salut. 2.2.8 Totes les que estiguin directament o indirectament relacionades amb les finalitats esmentades anteriorment i que acordi el Consell Rector. 2.3 Les esmentades finalitats les podrà portar a terme el mateix Consorci directament o cedint la gestió a d'altres entitats externes.

Article 3

Personalitat i capacitat jurídica El Consorci regulat en aquests Estatuts constitueix una entitat jurídica pública, de caràcter associatiu, dotada de personalitat jurídica plena i independent de la dels seus membres, amb tota la capacitat jurídica de dret públic i privat que requereix la realització dels seus objectius. En conseqüència, el Consorci, per mitjà dels seus òrgans representatius, podrà adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar i alienar tota mena de béns, excepte els de domini públic adscrits al Servei Català de la Salut i afectes als serveis que presta el Consorci, signar contractes, assumir obligacions, interposar recursos i exercir les accions previstes en les lleis.

Article 4

Règim jurídic El Consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, es regirà per aquests Estatuts i per les disposicions legals de caràcter general que li siguin aplicables.

Article 5

Domicili El Consorci tindrà el seu domicili a l'avinguda de l'Espirall, s/n, 08720 Vilafranca del Penedès. Això no obstant, per acord del Consell Rector, aquest domicili podrà ser canviat.

Article 6

Dels drets dels beneficiaris o usuaris Es respectaran en tot moment els drets dels beneficiaris o usuaris dels serveis sanitaris que presti el Consorci i en particular els drets del malalt.

Capítol 2 Govern del Consorci

Article 7

Òrgans de Govern El govern del Consorci correspon als òrgans següents:

  1. El Consell Rector.

  2. El president.

  3. El vice-president.

  4. El gerent.

Secció 1 Del Consell Rector

Article 8

Composició 8.1 El Consell Rector, òrgan superior del Consorci, està format pels membres següents, nomenats i substituïts lliurement per les entitats consorciades:

  1. Cinc representants del Servei Català de la Salut, designats pel seu director.

  2. Dos representants de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

  3. Un representant del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

  4. Un representant de la Fundació Hospital de Vilafranca. Els representants de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, del Consell Comarcal de l'Alt Penedès i de la Fundació Hospital de Vilafranca seran designats pels seus òrgans de govern respectius. 8.2 Assistiran a les sessions del Consell Rector, amb veu però sense vot, el secretari i el gerent del Consorci, llevat que el secretari sigui membre del Consell, supòsit en què aquest hi assistirà amb veu i vot. 8.3 En el cas que s'ampliï el Consorci per l'admissió de noves entitats, en l'acord corresponent del Consell figurarà la nova composició del Consell Rector, el nombre de membres que s'assigna a cadascuna de les noves entitats i la possible variació dels atribuïts a les entitats ja integrades. En tot cas, el Servei Català de la Salut ha de tenir la majoria absoluta dels membres del Consell Rector.

Article 9

Càrrecs...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR