DECRET 276/2000, de 31 de juliol, de constitució del Consorci Centre d'Innovació del Transport.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

276/2000, de 31 de juliol, de constitució del Consorci Centre d’Innovació del Transport.

El transport és una àrea de coneixement pluridisciplinària, dinàmica i d’importància creixent en un país desenvolupat, amb una notable contribució al PIB del país i amb una forta repercussió social, ambiental i política.

L’aposta estratègica de Barcelona com a plataforma logística del sud d’Europa, les tecnologies lleugeres per al transport urbà com els tramvies moderns, les tecnologies punta per a mitjà i llarg recorregut com el tren d’alta velocitat, la implantació i el control de la qualitat en les operacions, la planificació de l’ampliació del port i de l’aeroport, les noves tecnologies aplicades a la gestió del transport, etc., posen de manifest la voluntat de l’Administració catalana i local i el món empresarial d’avançar potenciant el transport.

Els organismes definidors dels plans de recerca, tant en l’àmbit català (CIRIT) com en l’estatal (CICYT), ja han començat programes específics de recerca en transport des de 1999; en l’àmbit europeu, l’especificitat del transport es va establir en el IV Programa marc d’R+D.

La formació actual en transport és dispersa i heterogènia, encotillada per les titulacions tradicionals, amb una tendència a la verticalitat i l’estanqueïtat que convindria flexibilitzar i integrar, analitzar les causes de la mobilitat i potenciar les perspectives de planificació i de gestió.

El moviment de les persones i de les mercaderies en un marc de sostenibilitat i eficiència constitueixen un dels reptes actuals i tot indica que aquest repte perdurarà diverses dècades. Les grans inversions en infraestructures del transport a Catalunya també es mantindran durant més d’una dècada: davant aquest moment clau convé fomentar la innovació, la formació i la transferència de tecnologia en l’àmbit del transport.

En conseqüència, a proposta dels consellers de Política Territorial i Obres Públiques i d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 S’aprova la constitució del Consorci Centre d’Innovació del Transport (CENIT), format per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya.

1.2 La participació de la Generalitat de Catalunya en el Centre d’Innovació del Transport s’instrumenta mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Article 2

El Consorci Centre d’Innovació del Transport té personalitat jurídica pròpia per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

S’aproven els Estatuts que han de regir el Consorci esmentat, els quals es publiquen annexos a aquest Decret.

Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 31 de juliol de 2000

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Pere Macias i Arau

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Andreu Mas-Colell

Conseller d’Universitats, Recerca

i Societat de la Informació

ESTATUTS

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i la Universitat Politècnica de Catalunya, constitueixen a Barcelona un consorci amb el nom de Centre d’Innovació del Transport (CENIT), el qual té les finalitats següents:

a) Promoure la investigació, la innovació i el desenvolupament del transport i la gestió de la mobilitat, impulsant la creació de grups de treball amb caràcter nacional i internacional.

b) Organitzar cursos de formació sobre aspectes bàsics, científics i tecnològics de transport tenint en compte la seva pluridisciplinarietat.

c) Difondre informació científica i tècnica sobre els camps esmentats.

d) Estimular la cooperació científica internacional i organitzar trobades científiques nacionals i internacionals en l’àmbit del transport.

e) Donar suport al desenvolupament empresarial, institucional i professional per mitjà de la recerca, innovació, transferència de tecnologia i la difusió del coneixement, i l’establiment de les col·laboracions que calgui amb altres organismes.

f) Promocionar serveis de consulta i de suport tècnic a institucions i empreses de diferents països, particularment de països en vies de desenvolupament.

Article 2

El Consorci té caràcter voluntari i indefinit i es regeix pels presents Estatuts. En tot el que aquests Estatuts no prevegin, és d’aplicació l’ordenament jurídic públic corresponent al lloc on el Consorci té la seva seu.

Article 3

3.1 El Centre d’Innovació del Transport és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, plena i independent de la dels seus membres, per al compliment de les seves finalitats.

3.2 Té plena capacitat d’obrar i pot realitzar actes d’administració i de disposició de béns, signatura de contractes i, en general, tots els actes necessaris per assolir, d’acord amb la legislació aplicable a cada supòsit, els objectius que estableixen aquests Estatuts.

Article 4

El Centre d’Innovació del Transport té la seva seu dins la Universitat Politècnica de Catalunya. No obstant això, per acord del Consell de Govern pot canviar-ne el domicili.

Article 5

La integració en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR