DECRET 285/1980, d'11 de desembre, sobre constitució del Consorci del Gran Teatre del Liceu.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

El Gran Teatre del Liceu, fundat per iniciativa privada l'any 1844, és una institució cultural que honra la ciutat i el país, la projecció de la qual va molt més enllà dels límits de Catalunya. La seva existència i actuació aconsegueix un veritable servei d'interès ciutadà, que fins ara era mantingut bàsicament amb l'esforç abnegat de la Societat de Propietaris del Gran Teatre del Liceu. Però en els temps actuals, arreu del món, la subsistència dels teatres d'òpera, àdhuc quan hagin nascut com a empreses privades, depèn de l'ajuda de les entitats públiques en un grau que justifica i sovint exigeix la participació directa d'aquestes entitats en la seva gestió. Per això, tant la Generalitat de Catalunya com la Societat del Gran Teatre del Liceu i l'Ajuntament de Barcelona, l'ajuda i col·laboració del qual al Liceu és ja antiga, creuen que en endavant les activitats d'aquell han de portar-se a terme en el marc d'un Consorci integrat per les tres institucions. Per tant, atès el que disposa l'article 9.1 i 9.4 de l'Estatut de Catalunya; A proposta del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, prèvia deliberació del Consell Executiu en la seva reunió del dia onze de desembre,

Decreto:

Article primer

- Es crea el Consorci del Gran Teatre del

Liceu, i s'aproven els Estatuts que n'estableixen la composició, finalitats i organització, segons resulta de l'annex del present Decret.

Article segon

- El Consorci del Gran Teatre del Liceu

tindrà personalitat jurídica pròpia i suficient per al compliment de les seves finalitats.

Article tercer

- El Conseller de Cultura i Mitjans de

Comunicació procedirà a formalitzar en escriptura pública, en representació de la Generalitat, juntament amb els representants dels altres integrants del Consorci, l'acte constitutiu d'aquest i a nomenar els tres patrons que en representació de la Generalitat han de formar part de l'òrgan de govern del Consorci.

Disposició final.

- Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat.

Barcelona, 11 de desembre de 1980

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Max Cahner Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

ESTATUTS DEL CONSORCI DEL GRAN TEATRE DEL LICEU

Article 1

r. El Consorci del Gran Teatre del Liceu és.

integrat per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Societat del Gran Teatre del Liceu. El nombre de membres del Consorci podrà ser ampliat amb l'admissió d'entitats públiques o privades que es comprometin a fer aportacions regulars per al funcionament del Teatre. L'acord haurà de ser pres per les dues terceres parts dels membres del Patronat.

Article 2

n. El Consorci assumeix l'explotació del Gran.

Teatre del Liceu per damunt dels interessos econòmics particulars, amb la finalitat de fomentar i fer assequible al poble l'art musical i la cultura en general al nivell que correspon a la tradició del Teatre del Liceu i de la ciutat de Barcelona. Són condicions de la cessió de l'explotació del Teatre el manteniment econòmic i la continuïtat de la qualitat i el nombre mínim de les representacions d'òpera i ballet al nivell tradicional.

Article 3

r. Correspondrà al Consorci:

  1. La conservació ordinària i el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR