DECRET 300/1987, de 4 d'agost, de constitució del Consorci Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 32/1992 i 92/1996.

La recerca i l'ensenyament en matèria d'ecologia i aplicacions forestals és una qüestió de gran importància per al futur dels ecosistemes de Catalunya.

Amb la finalitat que hi hagi una entitat especialitzada en aquestes qüestions i que tingui per objecte únic l'execució de programes de recerca, la realització d'estudis i l'organització de seminaris i cursos en el camp de l'ecologia i les aplicacions forestals, la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut d'Estudis Catalans han decidit constituir el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, en forma de consorci.

En conseqüència, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

S'aprova la constitució del Consorci Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), integrat per la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut d'Estudis Catalans.

Article 2

El Consorci Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals té personalitat jurídica pròpia per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

S'aproven els Estatuts que han de regir l'esmentat Consorci, els quals es publiquen com a annex a aquest Decret.

Barcelona, 4 d'agost de 1987

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Miró i Ardèvol Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

Estatuts del Consorci Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

1.1 La Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i l'Institut d'Estudis Catalans constitueixen un consorci per promoure la recerca, els estudis i l'ensenyament en el camp de l'ecologia i les aplicacions forestals. La participació de la Generalitat de Catalunya en el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (en endavant CREAF) s'instrumentarà per mitjà del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, del Departament de Medi Ambient i del Comissionat per a Universitats i Recerca. 1.2 El Consorci s'anomenarà Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). 1.3 El Consorci, que no té ànim de lucre i és de caràcter voluntari i indefinit, es regeix pels presents Estatuts. En el que aquestes no preveuen, es regirà per la legislació que li sigui d'aplicació, d'acord amb l'ordenament públic general.

Article 2

El CREAF té personalitat jurídica per al compliment de les seves finalitats i, en conseqüència, pot realitzar actes d'administració i de disposició de béns, celebració de contractes i, en general, tots els actes necessaris per assolir, d'acord amb la legislació aplicable a cada supòsit, els objectius establerts en aquests Estatuts.

Article 3

3.1 El CREAF té les finalitats genèriques següents:

  1. L'execució de programes de recerca i desenvolupament dins l'àmbit dels ecosistemes fonamentalment terrestres, en els seus aspectes estructurals, funcionals i d'utilització per l'home, i en el de les aplicacions forestals.

  2. La realització d'estudis, informes, anàlisis i propostes relatives a la planificació, l'ús i la bona gestió del territori i dels seus recursos naturals.

  3. L'organització de seminaris d'experts i de cursos de nivell universitari, d'abast nacional o internacional, per a la formació d'especialistes en matèria d'ecologia forestal.

  4. L'organització de cursos i la realització d'activitats de difusió sobre ecologia terrestre i la gestió de sistemes naturals.

  5. La creació d'un fons d'informació en els seus camps d'interès. 3.2 En compliment d'aquestes finalitats, el CREAF du a terme les seves activitats per iniciativa pròpia o a petició acceptada de tercers. El CREAF pot suscitar aquestes peticions i coordinar esforços per fer possible l'establiment i el desenvolupament de programes pluridisciplinaris i, si s'escau, pluriparticipats.

Article 4

El CREAF té la seva seu al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de Bellaterra. Això no obstant, per acord del Consell de Direcció, podrà ser variat el domicili.

Article 5

Constituït el Consorci, aquest podrà ampliar el nombre dels seus membres institucionals més enllà dels membres fundadors. L'admissió de nous membres es regirà pel que preveu l'article 12.2 d'aquests Estatuts.

Capítol 2 Òrgans de Govern

Article 6

6.1 El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR