DECRET 290/2001, de 6 de novembre, pel qual s'aprova la constitució del Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l'Ebre i se n'aproven els estatuts.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyDecret

DECRET

290/2001, de 6 de novembre, pel qual s'aprova la constitució del Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l'Ebre i se n'aproven els estatuts.

La disposició addicional 10 de la Llei 10/2001, de 5 de juliol, del Pla hidrològic nacional, preveu la creació d'un ens presidit per la Generalitat de Catalunya i integrat per les administracions i entitats amb competències i interessos en l'àmbit del delta de l'Ebre amb la finalitat d'elaborar el Pla Integral de Protecció del Delta. En aquest Pla s'han de recollir les mesures necessàries per assegurar el manteniment de les especials condicions ecològiques del delta de l'Ebre, i correspon a l'organisme esmentat l'execució i la coordinació de les actuacions que es prevegin.

D'acord amb això, escau procedir a la creació d'un consorci integrat per l'Administració de la Generalitat i l'Administració de l'Estat amb la finalitat d'impulsar les mesures a què s'ha fet referència. En aquest consorci participen representants de diverses entitats amb interessos en aquest territori.

De conformitat amb l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Medi Ambient i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'aprova la constitució del Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l'Ebre, del qual s'aproven els Estatuts que n'estableixen la composició, les finalitats i l'organització i que es publiquen a l'annex d'aquest Decret.

Article 2

El Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l'Ebre tindrà personalitat jurídica pròpia i suficient per al compliment de les seves finalitats.

Disposicions finals

Primera

S'autoritza el conseller de Medi Ambient per portar a terme les actuacions necessàries per formalitzar la constitució del Consorci.

Segona

Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 6 de novembre de 2001

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Felip Puig i Godes

Conseller de Medi Ambient

Annex

Estatuts del Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l'Ebre

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el Consorci

1.1 Es constitueix una entitat integrada per l'Administració General de l'Estat i de la Generalitat de Catalunya.

1.2 També podran integrar-se al Consorci les entitats locals, els usuaris, les institucions socioeconòmiques i les entitats amb competències o interessos en l'àmbit del riu Ebre, en el tram comprès des de l'embassament de Riba-roja d'Ebre fins a la desembocadura, amb l'acceptació prèvia d'aquests Estatuts per part dels seus respectius òrgans de govern i d'acord amb la legislació que els sigui aplicable.

1.3 Una vegada integrat el Consorci, en els termes de la disposició addicional 10 de la Llei del Pla hidrològic nacional, les noves incorporacions seran aprovades pel Consorci, es comunicaran a les dues administracions constituents i seran fetes públiques.

Article 2

Denominació i domicili

L'entitat constituïda es denominarà Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l'Ebre, tindrà el seu domicili administratiu al municipi d'Amposta, sens perjudici que les dependències tècniques s'estableixin al municipi de Deltebre.

Article 3

Objecte i atribucions

3.1 Constitueixen l'objecte del Consorci:

  1. La redacció del Pla integral que preveu la disposició addicional 10 de la Llei del pla hidrològic nacional, així com la revisió i modificació de l'esmentat Pla, si això fos necessari per complir el que disposa la Llei del pla hidrològic nacional.

  2. L'execució, coordinació i impuls d'aquelles actuacions que es determinin dins de les previstes en el Pla integral, una vegada aprovat pel Govern.

    3.2 Per al compliment del seu objecte, el Consorci:

  3. Podrà ser beneficiari de l'expropiació forçosa i de la imposició de les servituds que exigeixin les actuacions que prevegi el Pla Integral del Delta de l'Ebre, una vegada aprovat pel Govern.

  4. Tindrà atribuïda la potestat d'autoorganització.

  5. Gaudirà de la presumpció de legitimitat i executivitat dels seus actes, en els termes de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 4

Naturalesa jurídica i capacitat

4.1 El Consorci es configura com una entitat de dret públic, creada a l'empara del que preveu la disposició addicional 10, apartat 2, de la Llei 10/2001, de 5 de juliol, del Pla hidrològic nacional.

4.2 El Consorci gaudirà de personalitat jurídica pròpia i podrà adquirir, posseir, reivindicar, gravar i alienar tota classe de béns, atorgar tot tipus de contractes en general, encarregar i redactar estudis, promoure i executar obres, explotar concessions, i en general, exercir i obligar-se mitjançant qualsevol forma admesa en dret, fins i tot la creditícia, en la forma i límits establerts per la legislació vigent en cada moment.

Podrà també exercir accions i excepcions i interposar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR