DECRET 258/1984, de 2 d'agost, pel qual es constitueix el Consell Assessor Econòmico-fiscal i Financer i se'n regulen la composició i les funcions.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

La incidència de la crisi econòmica i la voluntat del Govern de la Generalitat de programar l'evolució de l'activitat econòmica a Catalunya sota criteris que permetin el foment de la plena ocupació i el desenvolupament econòmic i social fan necessari disposar d'un organisme de caràcter consultiu dins el Departament d'Economia i Finances, al si del qual es pugui articular la col·laboració i participació de persones de competència reconeguda que pertanyen o estan vinculades a entitats, organitzacions, Corporacions o Institucions econòmiques de Catalunya.

En aquest sentit, atès que l'article 12.1.1 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat competència exclusiva sobre la planificació de l'activitat econòmica a Catalunya, d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general i la política monetària de l'Estat, i vist l'article 4t. del Decret de 18 de setembre de 1978, sobre organització i competències dels òrgans dels Departaments, a proposta del Conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Dins l'àmbit de la Generalitat de

Catalunya i adscrit al Departament d'Economia i Finances, es constitueix el Consell Assessor Econòmico-fiscal i Financer sota la dependència directa del Conseller d'Economia i Finances.

Article segon

- Correspon al Consell Assessor

Econòmico-fiscal i Financer:

  1. Actuar com a òrgan d'informació, consulta i assessorament del Departament d'Economia i Finances en qüestions de la seva competència que li siguin sotmeses pel Conseller.

  2. Elaborar els informes, els estudis i els dictàmens que li siguin encomanats pel Conseller.

  3. Prestar la col·laboració que sol·liciti el Conseller en la preparació de la programació de l'activitat del sector públic a Catalunya.

  4. Aquelles altres funcions que li puguin ésser conferides legalment o reglamentària.

Article tercer 1

Sota la presidència del Conseller.

d'Economia i Finances, el Consell Assessor Econòmico-fiscal i Financer estarà integrat per un màxim de vint vocals, que seran designats d'entre persones de reconeguda competència procedents del món econòmic i social. 2. El nomenament dels vocals es farà per Decret del Consell Executiu de la Generalitat, a proposta del Conseller d'Economia i Finances. 3. Formaran part també del Consell el Secretari General del Departament d'Economia i Finances i els Directors Generals de Política...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR