DECRET 141/2010, d'11 d'octubre, pel qual es constitueix el Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyDecret

DECRET

141/2010, d'11 d'octubre, pel qual es constitueix el Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya.

L'article 125.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de col·legis professionals, la qual, respectant el que disposen els articles 36 i 139 de la Constitució, inclou en tot cas la seva creació.

La disposició transitòria cinquena de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, estableix que els professionals integrats en un col·legi únic d'àmbit estatal, incorporats per mitjà de qualsevol de les seves delegacions radicades a Catalunya, sens perjudici de poder mantenir la col·legiació actual, poden formar un sol col·legi d'àmbit català. L'acord de constitució del col·legi professional s'ha d'aprovar per la majoria de vots de les persones assistents en una assemblea general, a la qual han d'ésser convocats tots els professionals amb domicili professional únic o principal a Catalunya i que es pot convocar a iniciativa del delegat o delegada o bé si ho demana un nombre dels col·legiats esmentats anteriorment igual o superior al 10%.

En l'Assemblea General extraordinària de 12 d'abril de 2003, la demarcació territorial de Catalunya del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació va acordar per majoria absoluta de les persones assistents la creació del Col·legi d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació i de Graduats en Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya. L'acord va ser ratificat en l'Assemblea General Extraordinària de 27 d'abril de 2009.

Vist el dictamen del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya;

Per tant, de conformitat amb els articles 39.1 i 40 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, la disposició transitòria cinquena de la Llei 7/2006, de 31 de maig, a proposta de la consellera de Justícia, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, la Resolució 764/VIII del Parlament de Catalunya i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Constitució

Es constitueix el Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya per aplicació de la disposició transitòria cinquena de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de les professions titulades i dels col·legis professionals.

Article 2

Naturalesa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR