DECRET 121/2008, de 25 de juny, pel qual es constitueix la Comissió Mixta de secretaris i secretàries judicials i representants del Departament de Justícia de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyDecret

DECRET

121/2008, de 25 de juny, pel qual es constitueix la Comissió Mixta de secretaris i secretàries judicials i representants del Departament de Justícia de Catalunya.

D'acord amb els articles 103 i 104 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència en matèria de mitjans personals i mitjans materials de l'Administració de justícia a Catalunya, i l'article 105 de l'Estatut estableix que correspon a la Generalitat, d'acord amb la Llei orgànica del poder judicial, determinar la creació, el disseny, l'organització, la dotació i la gestió de les oficines judicials i dels òrgans i els serveis de suport als òrgans judicials.

Els articles 452.3 de la Llei orgànica 6/1985, d'1 de juliol, del poder judicial, en la redacció que en va fer la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, i 9.b del Reglament orgànic del cos de secretaris judicials, aprovat pel Reial decret 1608/2005, de 30 de desembre, recullen el deure dels secretaris i les secretàries judicials de col·laborar amb les comunitats autònomes amb competències assumides per a l'efectivitat de les funcions que aquestes tenen en matèria de mitjans personals i materials, i de donar compliment a les instruccions que, elaborades per les comunitats autònomes, rebin dels seus superiors jeràrquics.

Els secretaris i les secretàries judicials exerceixen competències d'organització, gestió, inspecció i direcció del personal de l'oficina judicial en aspectes tecnicoprocessals, d'acord amb el que disposen els articles 454.2 i 457 de la Llei orgànica 6/1985, d'1 de juliol.

De conformitat amb el que disposa l'article 3.3 del seu Reglament orgànic, en l'exercici de les funcions de direcció tecnicoprocessal de l'oficina judicial, els secretaris i les secretàries judicials han d'actuar, entre d'altres, sota els principis de coordinació i cooperació amb les administracions competents en matèria de justícia. L'article 9 del mateix Reglament regula les funcions de col·laboració i cooperació dels secretaris i les secretàries judicials amb les comunitats autònomes que han rebut els traspassos de mitjans personals al servei de l'Administració de justícia, per possibilitar l'exercici de les seves respectives competències i aconseguir així un servei públic de la justícia adequat.

Per a una millor coordinació entre els secretaris i les secretàries judicials i les comunitats autònomes amb competències assumides, els articles 452.3 de la Llei orgànica 6/1985, d'1 de juliol, i 9.b del Reglament orgànic del cos de secretaris judicials preveuen que es constitueixin comissions mixtes de secretaris i secretàries judicials i representants de les comunitats autònomes, en els respectius àmbits territorials, de les quals han de formar part...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR