ORDRE IUE/468/2010, de 27 de setembre, per la qual es regula la contraprestació econòmica per l'ús per part dels titulars de les estacions d'inspecció tècnica de vehicles dels béns i drets revertits de les antigues concessions administratives.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/468/2010, de 27 de setembre, per la qual es regula la contraprestació econòmica per l'ús per part dels titulars de les estacions d'inspecció tècnica de vehicles dels béns i drets revertits de les antigues concessions administratives.

Entre els anys 1983 i 1986 es varen atorgar en règim de concessió administrativa les funcions d'inspecció i d'altres relacionades amb la recepció d'expedients i control de la documentació tècnica, en els àmbits dels serveis de seguretat d'instal·lacions industrials i dels serveis d'inspecció tècnica de vehicles (ITV). El 23 de juliol de 2006 va finalitzar la vigència de les concessions pel servei d'inspecció tècnica de vehicles.

Per tal de garantir la continuïtat en la prestació del servei d'inspecció tècnica de vehicles fins que s'aprovés la normativa definitiva que hauria de regular el seu funcionament, la Llei 10/2006, de 19 de juliol, de la prestació dels serveis d'inspecció en matèria de seguretat industrial, habilita de manera transitòria els titulars de les concessions finides a continuar prestant el servei d'inspecció tècnica de vehicles.

La Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial (DOGC núm. 5191, de 8.8.2008), defineix la seguretat industrial com un servei públic d'interès general i estableix un model de gestió que es basa en l'externalització dels serveis d'inspecció sotmesos a un règim d'autorització administrativa prèvia.

Aquesta mateixa Llei preveu en la seva disposició addicional segona, la continuïtat en la prestació del servei per als operadors de la inspecció, titulars de les antigues concessions administratives, que compleixin els requisits que estableix la Llei així com la possibilitat d'ús, sota la forma jurídica que es determini, els béns i drets de les concessions anteriors. A continuació preveu que un decret del Govern reguli el procediment d'autorització i també la forma jurídica d'utilització dels esmentats béns i drets per part dels operadors. Així mateix, l'article 18.3 de la Llei exclou l'aplicació de la legislació de patrimoni en la regulació de l'ús per part d'aquests béns i drets per part dels operadors de la inspecció.

El Decret 30/2010, de 2 de març, pel qual s'aprova el reglament de desplegament de la Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial (DOGC núm. 5582, de 8.3.2010), en la disposició addicional quarta regula el procediment per autoritzar els titulars d'estacions d'inspecció tècnica de vehicles...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR