RESOLUCIÓ PRE/1128/2002, de 30 d'abril, per la qual es dóna publicitat al conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears sobre la constitució de l'Institut Ramon Llull.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

PRE/1128/2002, de 30 d'abril, per la qual es dóna publicitat al conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears sobre la constitució de l'Institut Ramon Llull.

De conformitat amb el que estableix l'article 27.1 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, la Generalitat de Catalunya ha subscrit un conveni amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que té per objecte la constitució de l'Institut Ramon Llull;

Per això,

Resolc:

Donar publicitat al Conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears sobre la constitució de l'Institut Ramon Llull, el qual es publica annex a aquesta Resolució juntament amb els Estatuts de l'Institut esmentat.

Barcelona, 30 d'abril de 2002

Carles Duarte i Montserrat

Secretari general

Annex 1

Conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears sobre la constitució de l'Institut Ramon Llull.

A Palma, el 5 d'abril de 2002

Reunits:

D'una part, el Molt Honorable Sr. Jordi Pujol i Soley, President de la Generalitat de Catalunya.

I de l'altra, el Molt Honorable Sr. Francesc Antich i Oliver, president de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Actuen:

El primer en nom i representació de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb l'article 60 de la Llei 3/1982, de 23 de març, del Parlament, el President i el Consell Executiu de la Generalitat.

El segon, en nom i representació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb l'article 10.1 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears.

Manifesten:

  1. Que la llengua catalana és un element fonamental de la identitat i un patrimoni cultural que Catalunya i les Illes Balears comparteixen des de fa gairebé vuit segles. Els estatuts d'autonomia respectius reconeixen que en totes dues comunitats autònomes el català té la consideració de llengua pròpia i, juntament amb el castellà, també la de llengua oficial.

  2. Que les parts han arribat a l'acord de compartir els seus esforços per impulsar la projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura que s'hi expressa a fi de contribuir a llur millor difusió arreu del món.

  3. Que el present Conveni de col·laboració té el seu marc jurídic en els articles 145.2 de la Constitució espanyola, 27.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i 17.1 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears. D'acord amb aquests preceptes, el Parlament de Catalunya va aprovar aquest Conveni el 13 de febrer de 2002, i el Parlament de les Illes Balears ho va fer el 12 de febrer de 2002.

Convenen:

Primer

Crear l'Institut Ramon Llull com a entitat de dret públic de caràcter associatiu que tindrà per objecte la projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura que s'hi expressa. L'Institut adoptarà la forma jurídica de consorci i estarà integrat inicialment per la Generalitat de Catalunya i la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Segon

Aprovar els Estatuts de l'Institut Ramon Llull, que consten en document annex a aquest Conveni.

Qualsevol modificació que en el futur es pugui fer dels Estatuts de l'Institut es durà a terme a través del procediment que preveuen els propis Estatuts.

Tercer

Aquest Conveni s'estableix per temps indefinit. La seva vigència començarà passats trenta dies de la seva comunicació a les Corts Generals, d'acord amb el que preveuen l'article 27.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i l'article 17.1 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears.

Com a prova de conformitat, les parts signen aquest Conveni en dos exemplars i a un sol efecte, al lloc i en la data indicats a l'encapçalament.

Jordi Pujol i Soley

Francesc Antich i Oliver

Annex 2

Estatuts de l'Institut Ramon Llull

Article 1

1.1 Es constitueix el consorci de l'Institut Ramon Llull, amb personalitat jurídica pròpia i sense ànim de lucre, integrat inicialment, amb caràcter voluntari, per les administracions de la Generalitat de Catalunya i de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

1.2 S'hi poden integrar altres comunitats autònomes en què la llengua catalana, en qualsevol de les seves modalitats, hi tingui la consideració d'oficial o hi sigui reconeguda en tot el seu territori o només en una part.

1.3 L'Institut Ramon Llull es regeix per aquests Estatuts, per la normativa interna que els seus òrgans de govern aprovin i per la resta de disposicions de l'ordenament jurídic que li siguin aplicables.

Article 2

L'Institut Ramon Llull es constitueix per un temps indefinit.

Article 3

3.1 L'Institut Ramon Llull gaudeix de plena capacitat jurídica i d'obrar dins l'àmbit de les seves competències i finalitats.

3.2 En conseqüència, pot adquirir, posseir, reivindicar, gravar o alienar tota classe de béns, formalitzar contractes, executar obres, obligar-se, interposar recursos i exercitar totes les accions judicials i extrajudicials que preveuen les lleis.

Article 4

4.1 L'Institut Ramon Llull té la seva seu compartida entre la ciutat de Barcelona i la ciutat de Palma.

4.2 Sens perjudici del que disposa el paràgraf anterior, els òrgans de govern de l'Institut Ramon Llull es poden reunir en qualsevol localitat del territori de les comunitats autònomes consorciades.

4.3 L'Institut Ramon Llull tindrà les oficines principals, i, si s'escau, les delegacions que correspongui, en els domicilis que determinaran els seus...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR