RESOLUCIÓ ENS/613/2013, de 18 de març, de convocatòria de concurs públic per a la concessió d'estades de formació de tipus B, en empreses i institucions, al professorat de formació professional dels centres educatius sostinguts amb fons públics, per al curs 2013-2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyResolució

El Departament d’Ensenyament, dins del pla de formació permanent del professorat de formació professional, regula mitjançant l’Ordre EDC/458/2005, de 30 de novembre (DOGC núm. 4525, de 7.12.2005), les estades d’aquest col·lectiu a les empreses i institucions com a modalitat de formació que té per finalitat la seva actualització tecnicopràctica específica.

Aquesta Ordre preveu dos tipus d’estades de formació: les de tipus A i les de tipus B. Les de tipus A es realitzen en períodes i horaris fora de l’horari lectiu del professorat, i les de tipus B es realitzen en períodes i horaris coincidents totalment o parcialment amb l’horari lectiu del professorat i requereixen que a la plantilla del centre hi hagi disponibilitat de professorat per atendre les activitats lectives del professorat que participi en l’estada de formació. D’acord amb l’Ordre esmentada, les estades del tipus B les ha de convocar el Departament d’Ensenyament.

En relació amb el tractament de les dades de caràcter personal, la gestió de la inscripció en aquesta convocatòria es duu a terme mitjançant l’aplicació Gestió Telemàtica d’Activitats de Formació (GTAF) del Departament d’Ensenyament. D’altra banda, l’Ordre ENS/125/2011, de 13 de maig, actualitza els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament d’Ensenyament (DOGC núm. 5905, de 22.6.2011).

Per això, a proposta de la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial,

Resolc:

—1 Convocatòria

Convocar concurs públic per a la concessió de 56 estades de formació de tipus B en empreses i institucions, en períodes i horaris coincidents totalment o parcialment amb l’horari lectiu del professorat, durant el curs 2013-2014. Les estades es distribueixen de la manera següent: 45 places per al professorat de centres públics i 11 per al professorat de centres privats sostinguts amb fons públics.

—2 Beneficiaris

Pot sol·licitar aquestes estades el professorat del cos de catedràtics d’ensenyament secundari, del cos de professorat d’ensenyament secundari i del cos de professorat tècnic de formació professional; el professorat interí dels centres educatius dependents del Departament d’Ensenyament; el professorat dels centres educatius públics dels ens locals, i el professorat dels centres educatius privats sostinguts amb fons públics, sempre que compleixin els requisits que preveu l’article 7 de l’Ordre EDC/458/2005, de 30 de novembre.

—3 Durada de les estades

3.1 La durada de les estades serà d’entre dues i quatre setmanes. Del total de les estades de formació, 22 tindran una durada de dues setmanes, 17 de tres setmanes i les 17 restants de quatre setmanes. Aquesta distribució es podrà modificar en cas de no cobrir les reserves.

3.2 Cada persona sol·licitant podrà disposar de quatre setmanes, com a màxim, ja sigui en una o diverses estades de tipus B. Si la persona sol·licitant requereix més temps d’estada en empreses, podrà sol·licitar-ne del tipus A.

—4 Disponibilitat de la plantilla docent per atendre les activitats lectives

4.1 Les estades de formació en períodes i horaris coincidents totalment o parcialment amb l’horari lectiu requereixen la disponibilitat de la plantilla docent del centre per tal d’atendre durant el mateix període d’estada, les activitats lectives del professorat que participi en la formació en l’empresa.

4.2 En cas que no sigui possible atendre l’horari lectiu del professorat que participi en l’estada amb la plantilla del centre dependent del Departament d’Ensenyament, els serveis territorials corresponents o el Consorci d’Educació de Barcelona assignaran un professor interí de reforç a la plantilla, a jornada parcial, d’acord amb l’informe de la Inspecció d’Educació on s’analitzaran les necessitats horàries imprescindibles per atendre els alumnes durant aquest període.

4.3 En cas que no sigui possible atendre l’horari lectiu del professorat que participi en l’estada amb la plantilla del centre privat sostingut amb fons públics, el titular del centre demanarà el reforç de la plantilla imprescindible per atendre els alumnes durant aquest període.

—5 Sol·licituds

5.1 El termini ordinari de presentació de sol·licituds és d’un mes a partir de la publicació d’aquesta convocatòria al DOGC.

5.2 El model de sol·licitud, l’individual i el de grup, es troba a disposició de les persones interessades al web del Departament d’Ensenyament.

En el model de sol·licitud, en l’apartat 5, relatiu a les dades de l’empresa o institució on s’ha de realitzar l’estada, cal indicar una de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR