ORDRE AAM/35/2012, de 21 de febrer, de convocatòria en règim de concurrència competitiva dels ajuts per a la promoció i desenvolupament de mesures d'acompanyament dins el marc del pla de consum de fruita a les escoles al curs escolar 2011-2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Reglament (UE) 1234/2007, del Consell de 22 d’octubre, pel qual es crea una organització comuna de mercats agrícoles i s’estableixen disposicions específiques per a determinats productes agrícoles, modificat pel Reglament (CE) 13/2009, recull la concessió d’una ajuda comunitària per a la distribució de fruites i hortalisses als alumnes de centres escolars amb la finalitat d’estimular el consum i crear hàbits de consum més saludables.

A l’article 103 octies bis, apartat 2 de l’esmentat Reglament s’estableix que els Estats membres hauran d’adoptar mesures d’acompanyament necessàries per garantir l’eficàcia del Pla de consum de fruita a les escoles.

La normativa comunitària estableix que les mesures d’acompanyament no es beneficien de l’ajut de la Unió Europea i preveu que els Estats membres podran concedir ajuts pel seu finançament.

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, estableix el procediment de concessió i gestió de les subvencions i determina que la proposta de concessió es formularà a l’òrgan concedent per un òrgan col·legiat.

En aquest sentit, valorada la conveniència de promoure el consum de fruites i hortalisses i aconseguir instaurar entre el jovent hàbits alimentaris més saludables, l’objectiu d’aquesta Ordre és convocar els ajuts per promoure l’organització i el desenvolupament de les mesures d’acompanyament que requereix la normativa comunitària per garantir l’execució del Pla de Consum de Fruita a les escoles i establir la composició de l’òrgan col·legiat que valorarà les sol·licituds i proposarà la concessió a l’òrgan instructor.

D’acord amb el que estableix el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i, en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Convocar, en règim de concurrència competitiva, els ajuts destinats a promoure l’organització i el desenvolupament de determinades mesures d’acompanyament per donar suport al subministrament de fruita a les escoles, dins el marc del Pla de Consum de Fruita a les escoles del curs escolar 2011-2012.

1.2 Les subvencions que preveu aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que consten a l’annex de l’Ordre AAM/259/2011, de 3 d’octubre (DOGC núm. 5982, de 11.10.2011) i per la normativa general de subvencions.

Article 2

2.1 Les sol·licituds...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR