DECRET 269/1991, d'11 de desembre, de convocatòria de concessió d'ajuts als joves per a l'adquisició d'habitatge.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Els motius que van determinar la promulgació del Decret 163/1990, de 20 de juny, de convocatòria de concessió d'ajuts als joves per a l'adquisició d'habitatge, continuen vigents. Aquest fet aconsella mantenir l'actuació del Govern de la Generalitat en aquest camp i ampliar-lo en el sentit que ho fa el Decret 193/1991, de 2 de setembre, pel qual s'amplia i es prorroga l'aplicació del Decret 162/1990, de 20 de juny, d'ajuts a l'adquisició d'habitatges a preu taxat.

En conseqüencia, d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

El Departament de la Presidència, per mitjà de la Direcció General de Joventut, podrà atorgar, en funció de les disponibilitats pressupostàries, ajuts complementaris als que estableix l'article 7 del Decret 193/1991, de 2 de setembre, fins a la quantitat del 5% del preu de venda dels habitatges, als adquirents joves menors de 30 anys amb ingressos familiars ponderats inferiors a 3,5 vegades el salari mínim interprofessional.

Article 2

La sol·licitud de subvenció, que es farà davant la Direcció General de Joventut, haurà d'anar acompanyada dels documents següents: Fotocòpia del document nacional d'identitat o llibre de família del sol·licitant. Resolució de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge per la qual s'atorga la subvenció que preveu l'article 7 del Decret 193/1991, de 2 de setembre.

Article 3

Els adquirents perceptors de la subvenció es comprometen a no vendre l'habitatge adquirit durant un termini de cinc anys. Aquest compromís s'haurà de fer constar en l'escriptura pública de compra-venda i el seu incompliment comportarà el retorn al Departament de la Presidència de l'import de la subvenció obtinguda d'acord amb aquest Decret més els interessos legals des del moment de la seva percepció.

Article 4

Correspon al director general de Joventut dictar la resolució de concessió de l'ajut, d'acord amb el que disposa l'article 1 d'aquest Decret.

Article 5

L'abonament de l'ajut es farà efectiu després que es presenti l'escriptura pública de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR