ORDRE BEF/217/2006, de 2 de maig, per la qual es fa pública la convocatòria per l'any 2006 i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions anuals i pluriennals a entitats per al manteniment de programes de serveis socials.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/217/2006, de 2 de maig, per la qual es fa pública la convocatòria per l'any 2006 i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions anuals i pluriennals a entitats per al manteniment de programes de serveis socials.

Atesos el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, de refosa en matèria d'assistència i serveis socials; el Decret 284/1996, de 23 de juliol, regulador del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, de modificació del Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del Sistema Català de Serveis Socials, el qual estableix que, seguint les pautes del Pla d'actuació social, es gestionaran programes de subvencions a entitats de serveis socials; i d'acord amb el IV Pla d'actuació social, aprovat pel Govern el 8 d'octubre de 2003;

Atesa la Llei 9/1998, de 15 de juliol, del codi de família, que regula, entre d'altres institucions jurídiques, la tutela i les institucions tutelars;

Atesos la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006; la Llei 21/2005, de 29 de desembre, de mesures financeres, que en la disposició addicional segona preveu la possibilitat de subscriure subvencions pluriennals a serveis prestats per entitats d'economia social i del tercer sector; i el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

Atès l'acord del Govern de 28 de març de 2006, pel qual s'autoritza el Departament de Benestar i Família a finançar els serveis socials d'atenció especialitzada, gestionats per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, mitjançant una aportació d'abast pluriennal, per als exercicis 2006, 2007 i 2008;

Atès l'informe del Consell General de Serveis Socials, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Es fa pública la convocatòria per a la concessió de subvencions anuals i pluriennals, per un termini màxim de tres anys, a entitats per a programes de serveis socials, i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Aplicació pressupostària i quantia

2.1 Les partides del pressupost amb càrrec al qual s'imputen les subvencions que preveu aquesta Ordre són 5000 D/481000100 i 5000 D/482000100 dels programes pressupostaris 315, 316, 317 i 333.

2.2 La quantia màxima inicialment disponible per a les subvencions anuals és de 14.720.529,34 euros.

2.3 Les quanties màximes inicialment disponibles per a les subvencions de caràcter pluriennal són:

Anualitat 2006, 85.105.078,02 euros.

Anualitat 2007, 104.125.504,61 euros.

Anualitat 2008, 125.931.295,06 euros.

2.4 Els crèdits inicials disponibles que estableix l'apartat anterior es poden modificar d'acord amb la normativa vigent.

Article 3

Termini

El termini de presentació de les sol·licituds és de dos mesos, comptats des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre.

Article 4

Tramitació i resolució de les subvencions

4.1 La tramitació dels expedients correspon als Serveis de Gestió Territorial dels serveis territorials on es trobi la seu de l'entitat.

4.2 La proposta de concessió serà formulada per un òrgan col·legiat integrat per la subdirectora general de Gestió de Recursos de l'ICASS, que farà les funcions de presidenta, els/les directors/res dels serveis territorials del Departament de Benestar i Família o la persona en qui deleguin, una persona representant de l'Àrea de Programes Sectorials de l'ICASS, i una persona representant de la subdirecció de Gestió Recursos de l'ICASS, que farà les funcions de secretari/a.

4.3 La resolució dels expedients correspon a la persona titular de la direcció general de l'ICASS.

4.4 La resolució s'ha d'adoptar i notificar en el termini de sis mesos, comptats des de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds que preveu l'article anterior.

4.5 Transcorregut el termini fixat sense que s'hagi notificat una resolució expressa, la sol·licitud d'atorgament de subvenció s'entendrà desestimada.

Article 5

Resolució i notificació

La resolució es notificarà a les persones interessades per correu certificat.

Contra la resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant l'òrgan que ha dictat l'acte o davant la consellera de Benestar i Família en el termini d'un mes, en els termes que estableixen els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 6

Publicitat dels ajuts

Al final de l'exercici es donarà publicitat a les subvencions atorgades mitjançant la seva exposició als taulers d'anuncis de la seu central del Departament de Benestar i Família i als dels serveis territorials, d'acord amb el que preveu l'article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

Quan es tracti de subvencions per un import superior a 3.000,00 euros, s'hauran de publicar al DOGC, indicant-ne l'entitat beneficiària, la quantitat concedida, les finalitats de la subvenció i el crèdit pressupostari al qual s'han imputat.

Disposicions addicionals

.1 Les subvencions únicament es podran demanar en el marc que s'estableix i d'acord amb les bases que les regeixen.

.2 Les entitats que, d'acord amb el que estableix la disposició addicional 14 de la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006, hagin prorrogat els convenis vigents fins al 31 de desembre de 2005, han de presentar una nova sol·licitud a l'empara d'aquesta convocatòria.

.3 Per a les entitats que fa referència el punt anterior, es prorrogarà l'ajut atorgat d'acord amb l'Ordre BEF/10/2003, de 10 de gener, fins a la resolució d'aquesta convocatòria, moment en el que es regularitzaran els imports de la anualitat de l'any 2006.

Disposicions finals

.1 Es faculta la persona titular de la direcció general de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) perquè adopti les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

.2 Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 2 de maig de 2006

Anna Simó i Castelló

Consellera de Benestar i Família

Annex 1

Bases per a la concessió de subvencions a entitats per a programes de serveis socials

Capítol 1

Disposicions generals

.1 Objecte

1.1 Aquesta línia de subvenció té per objecte el suport al finançament de les actuacions que en matèria de serveis socials portin a terme les entitats de serveis socials d'iniciativa social i les privades sense ànim de lucre d'acord amb les característiques i els requisits que s'estableixen en aquestes bases.

1.2 Les actuacions subvencionables van adreçades al manteniment de recursos de la iniciativa social.

.2 Beneficiaris

2.1 Poden ser beneficiàries de les subvencions d'aquesta convocatòria les entitats de serveis socials d'iniciativa social i les privades sense ànim de lucre.

2.2 Les entitats beneficiàries de les subvencions han de complir els requisits següents:

  1. Tenir la seu social a Catalunya.

  2. No haver estat objecte de cap resolució ferma de caràcter sancionador amb relació a la prestació del servei que se subvenciona, o bé haver-ne estat objecte i haver prescrit la sanció.

  3. No haver estat objecte de cap resolució ferma en via administrativa per la qual s'hagi requerit el reintegrament de la subvenció per no haver-se aplicat els fons a la finalitat subvencionada.

  4. No rebre altres subvencions per la mateixa finalitat d'altres administracions públiques de manera que les quantitats atorgades superin el cost de l'activitat que ha de complir l'entitat beneficiària.

    2.3 Les entitats beneficiàries de les subvencions pluriennals han de complir, a més dels requisits del punt 2.2, els següents:

  5. Gestionar serveis socials d'atenció especialitzada en els àmbits de les persones amb discapacitat, la gent gran, els toxicòmans i de les persones incapacitades, i també les que donen servei a persones amb problemàtica derivada de malaltia mental i a persones afectades pel VIH o per la sida.

  6. Tenir, com a mínim, tres anys d'antiguitat en la prestació efectiva dels serveis que se subvencionen.

    2.4 No...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR