ORDRE TIC/422/2002, de 10 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al foment de l'economia social a Catalunya i s'estableix la convocatòria per a l'any 2003 per a la presentació de sol-licituds d'aquestes subvencions (codi de convocatòria 001).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/422/2002, de 10 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al foment de l'economia social a Catalunya i s'estableix la convocatòria per a l'any 2003 per a la presentació de sol-licituds d'aquestes subvencions (codi de convocatòria 001).

Atès que el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, en virtut dels articles 139 i 145 i de la disposició addicional primera de la Llei 18/2002, de 5 de juliol, de cooperatives (DOGC núm. 3679, de 17.7.2002), ha de dur a terme una política d'impuls i foment de les societats cooperatives i de les societats laborals integrants de l'economia social;

Atès que les estructures representatives del cooperativisme i de les societats laborals encara no han assolit el grau suficient d'autofinançament, i que també és necessari que estiguin dotades dels instruments adequats per prestar tots els serveis que les empreses d'economia social demanin, cal continuar la tasca de foment de l'economia social que du a terme el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

En aquest sentit, l'experiència obtinguda amb l'aplicació de les anteriors bases reguladores sobre el foment de l'economia social ha posat de manifest la conveniència de modificar algun punt susceptible de millora, així com també d'adequar la regulació d'aquestes bases a les successives modificacions de la Llei de finances públiques de Catalunya.

D'altra banda, també s'ha posat de manifest la necessitat de sotmetre els ajuts que es puguin concedir a les entitats de l'economia social pertanyents al sector agrari a les directrius comunitàries sobre ajuts estatals al sector agrari (2000/C 28/02), (DOCE C 28/2, d'1.2.2000) quan les entitats que concorrin pertanyin a aquest sector.

Vist el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro, i modificat per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives, per la Llei 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives, i per la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives;

Vist l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada i escoltat el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, d'acord amb les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores de les subvencions per al foment de l'economia social a Catalunya i obrir la convocatòria per a l'any 2003.

1.2 El conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme establirà les convocatòries d'ajuts en funció de les disponibilitats pressupostàries de cada exercici d'acord amb el que disposa l'article 92.4 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol.

1.3 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria dels ajuts previstos en aquesta Ordre no s'hagi esgotat l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent, el romanent resultant es podrà destinar a un altre programa inclòs a la mateixa convocatòria, amb la modificació prèvia de la disposició del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme sobre imports màxims destinats a les subvencions. En cas que el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme obtingui fons addicionals destinats a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà obrir una nova convocatòria en la qual es concretaran els imports màxims destinats per a aquests tipus d'ajuts; el seu atorgament restarà condicionat a l'existència de disponibilitat pressupostària per a aquesta finalitat.

1.4 Així mateix, a mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat a l'exercici, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no hagin arribat a obtenir ajut i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenen una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis que estableix aquesta Ordre per a cada tipus d'acció.

Article 2

Convocatòria per a l'any 2003

2.1 El termini de presentació de sol-licituds per a l'obtenció d'aquestes subvencions serà des del dia 2 al 31 de gener.

2.2 L'atorgament de les subvencions corresponents a aquesta convocatòria es farà a càrrec de les partides pressupostàries 18.05.470.18.01, 18.05.480.18.02 i 18.05.771.18.00 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003 (codi de convocatòria 001).

2.3 Mitjançant una resolució del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme que es publicarà al DOGC, es determinarà l'import màxim destinat a l'atorgament de les subvencions, amb les especificacions establertes a l'article 92.5 f) del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en la redacció que en fa la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives.

2.4 Les resolucions d'atorgament es dictaran, prèvia publicació al DOGC de l'import màxim previst a l'apartat anterior, condicionades a l'aprovació del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003 i a l'existència de les disponibilitats pressupostàries corresponents.

2.5 Així mateix, a mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat a l'exercici, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no hagin arribat a obtenir ajut i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenen una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis que estableix aquesta Ordre per a cada tipus d'acció.

Article 3

Tipus d'accions subvencionables

S'estableixen els programes següents de subvencions per al foment de l'economia social a Catalunya:

Programa 1: subvencions per a estudis, auditories i assessorament empresarial.

Programa 2: subvencions per a inversions productives destinades al foment de l'ocupació i la competitivitat.

Programa 3: subvencions per a la creació de cooperatives de segon o ulterior grau.

Programa 4: subvencions per a l'adaptació a les noves tecnologies: Internet.

Programa 5: subvencions adreçades a les estructures representatives de les empreses d'economia social.

Article 4

Destinataris

4.1 Respecte als programes 1, 2 i 4 poden ser destinataris dels ajuts regulats per aquesta Ordre:

  1. Les societats cooperatives catalanes.

  2. Les societats laborals inscrites al Registre administratiu de societats laborals de la Direcció General d'Economia Social, Cooperatives i Autoempresa del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i al Registre mercantil de la província competent per raó del domicili social de l'entitat.

    4.2 Respecte al Programa 3, en poden ser destinatàries les cooperatives de segon o ulterior grau de nova creació. A aquest efecte es consideraran de nova creació les que s'hagin constituït dins de l'any immediatament anterior a la finalització del termini de presentació de sol-licituds

    4.3 Pel que fa al Programa 5, en poden ser destinataris:

  3. La Confederació de Cooperatives de Catalunya.

  4. Les federacions de les diferents branques del cooperativisme.

  5. La Federació de Societats Laborals.

    4.4 Les entitats d'economia social esmentades que pertanyin al sector agrari només podran ser destinatàries dels ajuts específics dels programes 2 i 3.

    A aquest efecte i d'acord amb les directrius comunitàries sobre ajuts estatals al sector agrari (2000/C 28/02), són entitats pertanyents a aquest sector les que desenvolupen activitats de producció, transformació i comercialització de productes agrícoles inclosos a l'annex 1 del Tractat. Són cooperatives agrícoles aquelles que a més s'adeqüin també al que disposen els articles 93 a 95 de la Llei 18/2002, de 5 de juliol, de cooperatives. Queden excloses expressament de l'àmbit d'aplicació d'aquestes directrius les empreses dedicades a la transformació de productes agrícoles compresos a l'annex 1 del Tractat i a la seva conversió en productes no inclosos en aquest annex.

Article 5

Requisits dels beneficiaris

5.1 Per poder accedir als ajuts, les societats han de complir els requisits següents:

  1. Estar inscrites als registres corresponents i als específics en funció de la seva activitat. Sens perjudici d'això, es podrà iniciar la tramitació de l'ajut sempre que l'entitat acrediti amb la sol-licitud haver iniciat els tràmits per al seu enregistrament mitjançant la presentació de la sol-licitud d'inscripció de la societat al Registre corresponent.

  2. Mantenir-se al dia de les seves obligacions registrals d'acord amb el Reial decret 1784/1996, de 19 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del registre mercantil; l'article 13 de la Llei 18/2002, de 5 de juliol, de cooperatives, i el Decret 33/1993, del 9 de febrer, regulador del Registre General de Cooperatives de Catalunya, modificat pel Decret 150/1994, de 14 de juny.

  3. Complir el que estableix l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels disminuïts, d'acord amb l'article 7 i la disposició...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR