ORDRE BEF/169/2006, de 5 d'abril, per la qual s'obre convocatòria per a la concessió d'ajuts assistencials per a la protecció dels cònjuges supervivents per a l'exercici 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/169/2006, de 5 d'abril, per la qual s'obre convocatòria per a la concessió d'ajuts assistencials per a la protecció dels cònjuges supervivents per a l'exercici 2006.

L'article 9.25 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat la competència exclusiva en matèria d'assistència social, de conformitat amb el que disposa l'article 148.1.20 de la Constitució espanyola.

El Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol; 26/1985, de 27 de desembre, i 14/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials, disposa a l'article 5 la possibilitat de concedir prestacions econòmiques, periòdiques o ocasionals. De la mateixa manera, l'article 9 del Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, estableix el caràcter de les prestacions d'assistència social, en el sentit de la seva complementarietat i compatibilitat amb les del sistema de la Seguretat Social.

La Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2003, va establir en la disposició addicional 42 el mandat d'elaborar un pla d'ajuts tendents a la protecció dels cònjuges supervivents amb caràcter complementari a les pensions de viduïtat legalment reconegudes, i dins el marc de determinades condicions que s'haurien de desenvolupar reglamentàriament.

Atesa la previsió legal de continuïtat d'aquests ajuts, així com el previst a la disposició addicional onzena de la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006;

En conseqüència, atesa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte obrir la convocatòria per a la concessió d'ajuts assistencials per a la protecció de cònjuges supervivents per a l'exercici 2006.

Article 2

Naturalesa dels ajuts

Aquest ajuts tenen naturalesa de prestació econòmica d'assistència social.

Article 3

Persones beneficiàries

Poden ser persones beneficiàries d'aquests ajuts les persones residents a Catalunya que percebin una pensió de viduïtat del sistema de la Seguretat Social i que compleixin els requisits que estableix l'article 4.

Article 4

Requisits

Els requisits perquè els sol·licitants percebin aquest ajut són:

  1. Que no percebin rendes de treball actiu.

  2. Que la suma dels seus ingressos totals anuals no sigui superior a 7.600 euros, inclòs l'ajut.

L'òrgan gestor efectuarà les consultes necessàries amb els organismes corresponents per tal de verificar el compliment d'aquests requisits.

Article 5

Abonament de l'ajut

L'abonament es pot dur a terme en un o més pagaments. En el marc d'aquesta convocatòria, els efectes econòmics d'aquest ajut per a les persones sol·licitants que a l'entrada en vigor d'aquesta Ordre ja tinguin reconeguda la pensió de viduïtat del sistema de la Seguretat Social es retrotrauran al mes de gener de 2006, o al mes d'inici del reconeixement d'aquesta pensió, en els altres casos.

Article 6

Quantia

Es fixa en 38 euros l'import mensual per als mesos sencers de l'any 2006 amb efectes des del mes de gener, per a les persones beneficiàries que no perceben ingressos de qualsevol tipus que excedeixin els 7.144 euros.

Per a les persones que perceben ingressos, en còmput anual, que oscil·lin entre la xifra esmentada i 7.600 euros, el dit import de 38 euros queda reduït en proporció amb l'import dels ingressos, sense que en cap cas pugui ser inferior a 6 euros mensuals.

Article 7

Obligacions de la persona beneficiària

7.1 La persona beneficiària de l'ajut ha de facilitar tota la informació que li requereixin els òrgans competents, d'acord amb la normativa vigent. Així mateix, resta obligada a informar l'òrgan gestor, en el termini de 30 dies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR