ORDRE REP/176/2004, de 13 de maig, per la qual s'obre la convocatòria de concurs i s'aproven les bases per a la concessió de beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Sanitat i Seguretat Social
Rango de LeyOrdre

ORDRE REP/176/2004, de 13 de maig, per la qual s'obre la convocatÚria de concurs i s'aproven les bases per a la concessiÛ de beques per a la recerca sobre les autonomies polÌtiques territorials.

Segons el que disposa el Decret 383/1984, de 22 de desembre, modificat pel Decret 122/2000, de 20 de marÁ, l'Institut d'Estudis AutonÚmics del Departament de GovernaciÛ i de Relacions Institucionals tÈ la funciÛ de promoure l'estudi i la recerca sobre les autonomies polÌtiques territorials a l'Estat espanyol i a l'estranger en els aspectes constitucional, polÌtic, econÚmic, social i administratiu, amb especial atenciÛ al rËgim d'autonomia de Catalunya.

Per aixÚ, atËs el que disposa el capÌtol 9 del Text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, a proposta de l'Institut d'Estudis AutonÚmics i en ˙s de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

1.1††Aprovar les bases reguladores de les beques per a la recerca sobre les autonomies polÌtiques territorials.

1.2††S'estableixen dues modalitats de beques. Una previstaen l'annex 1 d'aquesta Ordre, est‡ destinada a finanÁar estades de recerca en un paÌs estranger. I l'altra, establerta en l'annex 2 d'aquesta Ordre, tÈ per objecte el finanÁament de treballs de recerca a Catalunya o a la resta d'Espanya. Les bases comunes d'ambdues modalitats figuren a l'annex 3 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1††Convocar els ajuts destinats a finanÁar la recerca sobre les autonomies polÌtiques territorials per a l'any 2004.

2.2††El termini de presentaciÛ de sol∑licituds Ès d'un mes a comptar de l'endem‡ de la publicaciÛ d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

La quantia m‡xima destinada a les dues modalitats de beques Ès de 92.000 euros, amb c‡rrec a la partida pressupost‡ria D/480110900/1211 del pressupost per a l'any 2004.

Article 4

Correspon al director de l'Institut d'Estudis AutonÚmics l'atorgament dels ajuts previstos en la present convocatÚria.

Barcelona, 13 de maig de 2004

Joan Saura i Laporta

Conseller de Relacions Institucionals i ParticipaciÛ

Annex 1

Beques per a estades de recerca a l'estranger

.1††Objecte

Aquestes beques tenen per objecte finanÁar estades en una universitat o en una instituciÛ p˙blica estrangera per a la realitzaciÛ de treballs de recerca relacionats amb les autonomies polÌtiques territorials.

.2††Destinataris

2.1††Les beques s'adrecen a llicenciats en dret, ciËncies econÚmiques, ciËncies polÌtiques i sociologia. Excepcionalment, es consideraran les llicenciatures en altres especialitats quan l'interËs del projecte i la seva relaciÛ amb l'objecte de la convocatÚria ho justifiqui.

2.2††Els destinataris han de complir, a mÈs, els requisits seg¸ents:

a)†Tenir veÔnatge administratiu a Catalunya.

b)†Tenir la nacionalitat d'un dels estats membres de la UniÛ Europea.

c)†Tenir un coneixement correcte, oral i escrit, de la llengua de treball del centre escollit.

d)†Obtenir l'admissiÛ o el permÌs d'investigaciÛ per part del centre on el candidat desitgi realitzar el treball de recerca.

e)†En el cas dels candidats que no tinguin el tÌtol de doctor, l'aval d'un professor universitari que alhora assumeixi la tutoria de la recerca.

.3††Durada

El candidat ha de proposar la durada i precisar la data de l'estada a l'estranger segons l'objecte i el contingut del projecte d'investigaciÛ, sense que en cap cas pugui ser superior a nou mesos.

.4††Quantia

4.1††La comissiÛ de selecciÛ regulada en la base 6 de l'annex 3 establir‡ la quantia de cada una de les beques d'acord amb la durada i tenint en compte que l'import m‡xim es fixa en 1.500 euros mensuals.

4.2††En la quantitat resultant s'hi entenen compresos els viatges, l'estada, les matrÌcules, els materials i qualsevol altra despesa en el paÌs de destinaciÛ. El becari tambÈ ser‡ beneficiari d'una pÚlissa d'assegurances per a assistËncia sanit‡ria i accidents.

.5††Pagament

El pagament de la beca es far‡ efectiu de la manera seg¸ent:

Un 40% del total de l'import, un cop produÔda l'acceptaciÛ de la beca per part de l'adjudicatari.

Un 30% del total de l'import, el mes de novembre de 2004.

La resta de la beca, un 30% del total, un cop lliurat el treball final de recerca.

Annex 2

Beques per a la realitzaciÛ de treballs de recerca a Catalunya o a la resta d'Espanya

.1††Objecte

1.1††Aquestes beques tenen per objecte finanÁar treballs de recerca, originals i inËdits, directament relacionats amb les autonomies polÌtiques territorials, relatius a q¸estions jurÌdiques, economicofinanceres o sociopolÌtiques, tant de car‡cter general com sectorial, que es realitzin en universitats o en centres de recerca de Catalunya o de la resta de l'Estat.

1.2††Els treballs de recerca poden ser individuals o col∑lectius.

.2††Destinataris

2.1††Les beques s'adrecen a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR