ORDRE REP/467/2005, de 30 de novembre, per la qual s'obre la convocatòria de concurs i s'aproven les bases per a la concessió de beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Sanitat i Seguretat Social
Rango de LeyOrdre

ORDRE

REP/467/2005, de 30 de novembre, per la qual s'obre la convocatòria de concurs i s'aproven les bases per a la concessió de beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials per a l'any 2006.

Segons el que disposa el Decret 383/1984, de 22 de desembre, modificat pel Decret 122/2000, de 20 de març, l'Institut d'Estudis Autonòmics del Departament de Relacions Institucionals i Participació té la funció de promoure l'estudi i la recerca sobre les autonomies polítiques territorials a l'Estat espanyol i a l'estranger en els aspectes constitucional, polític, econòmic, social i administratiu, amb especial atenció al règim d'autonomia de Catalunya.

Per això, atès el que disposa el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, a proposta de l'Institut d'Estudis Autonòmics i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

1.1 Aprovar les bases reguladores de les beques per a la recerca sobre les autonomies polítiques territorials.

1.2 S'estableixen quatre modalitats de beques:

  1. La primera, prevista en l'annex 1 d'aquesta Ordre, està destinada a finançar estades de recerca a l'estranger.

  2. La segona, establerta en l'annex 2 d'aquesta Ordre, té per objecte finançar la realització d'un treball en equip a Catalunya i/o a la resta de l'Estat.

  3. La tercera, establerta en l'annex 3 d'aquesta Ordre, té per objecte finançar la realització de treballs individuals a Catalunya i/o a la resta de l'Estat.

  4. La quarta, establerta en l'annex 4 d'aquesta Ordre, té per objecte finançar l'estada d'investigadors estrangers en el marc de grups de recerca d'universitats catalanes.

Les bases de les quatre modalitats figuren a l'annex 5 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a finançar la recerca sobre les autonomies polítiques territorials per a l'any 2006.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds començarà l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finirà el dia 10 de febrer de 2006.

Article 3

La quantia màxima destinada a les quatre modalitats de beques és de 180.000 euros. L'atorgament de les beques resta condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en l'aplicació pressupostària D480000100/1211, o partida equivalent, del pressupost per a l'any 2006.

Article 4

Correspon al director de l'Institut d'Estudis Autonòmics l'atorgament dels ajuts previstos en aquesta convocatòria.

Barcelona, 30 de novembre de 2005

Joan Saura i Laporta

Conseller de Relacions Institucionals i Participació

Annex 1

Beques per a estades de recerca a l'estranger

.1 Objecte

Aquestes beques tenen per objecte finançar estades en una universitat o en una institució pública estrangera per a la realització de treballs de recerca relacionats amb les autonomies polítiques territorials.

.2 Destinataris

2.1 Les beques s'adrecen a llicenciats en dret, ciències econòmiques, ciències polítiques i sociologia. Excepcionalment, es consideraran les llicenciatures en altres especialitats quan l'interès del projecte i la seva relació amb l'objecte de la convocatòria ho justifiqui.

2.2 Els destinataris han de complir, a més, els requisits següents:

  1. Tenir veïnatge administratiu a Catalunya.

  2. Tenir la nacionalitat d'un dels estats membres de la Unió Europea.

  3. Tenir un coneixement correcte, oral i escrit, de la llengua de treball del centre escollit.

  4. Obtenir l'admissió o el permís d'investigació per part del centre on el candidat desitgi realitzar el treball de recerca.

  5. En el cas dels candidats que no tinguin el títol de doctor, l'aval d'un professor universitari que alhora assumeixi la tutoria de la recerca.

    .3 Durada

    El candidat ha de proposar la durada (la qual ha de començar l'any 2006 i efectuar-se ininterrumpudament) i precisar les dates de l'estada a l'estranger segons l'objecte i el contingut del projecte d'investigació, sense que en cap cas l'estada pugui ser superior a nou mesos.

    .4 Quantia

    4.1 La comissió de selecció regulada en la base 6 de l'annex 5 establirà la quantia de cada una de les beques d'acord amb la durada i tenint en compte que l'import màxim es fixa en 1.500 euros mensuals.

    4.2 En la quantitat resultant s'hi entenen compresos els viatges, l'estada, les matrícules, els materials i qualsevol altra despesa en el país de destinació. El becari també serà beneficiari d'una pòlissa d'assegurances per a assistència en viatge.

    .5 Pagament

    El pagament de la beca es farà efectiu de la manera següent:

    Un 30% del total de l'import, a partir de l'acceptació de la beca per part dels adjudicataris.

    Un 30% del total de l'import, el mes de juny de 2006.

    La resta de la beca, un 40% del total, un cop lliurat el treball final de recerca i avaluat positivament per part de l'Institut.

    Annex 2

    Beca per a la realització d'un treball en equip a Catalunya i/o a la resta de l'Estat

    .1 Objecte

    1.1 Aquesta beca té per objecte finançar un treball col·lectiu de recerca, original i inèdit, directament relacionat amb les autonomies polítiques territorials, relatiu a qüestions jurídiques, economicofinanceres o sociopolítiques, tant de caràcter general com sectorial, que es realitzi en universitats o en centres de recerca de Catalunya o de la resta de l'Estat.

    .2 Destinataris

    2.1 La beca s'adreça a professors i investigadors que siguin llicenciats en dret, ciències econòmiques, ciències polítiques i sociologia. Excepcionalment, es consideraran les llicenciatures en altres especialitats quan l'interès del projecte i la seva relació amb l'objecte de la convocatòria ho justifiqui.

    2.2 Els candidats membres de l'equip han de complir, a més, els requisits següents:

  6. Tenir veïnatge administratiu a Catalunya.

  7. Tenir la nacionalitat d'un dels estats membres de la Unió Europea.

  8. Ser professor, investigador o tenir qualsevol altre vincle regular amb una institució universitària o un centre de recerca de Catalunya o de la resta de l'Estat.

  9. El director de la investigació haurà de tenir el títol de doctor.

    .3 Quantia

    La comissió de selecció regulada en la base 6 de l'annex 5 establirà la quantia de la beca d'acord amb el contingut del projecte de recerca i del pressupost presentat. L'import de la beca no podrà excedir els 60.000 euros, i podrà ser declarada deserta.

    .4 Pagament

    El pagament de la beca es farà efectiu de la manera següent:

    Un 30% del total de l'import a partir de l'acceptació de la beca per part dels adjudicataris.

    Un 30% del total de l'import, el mes de juny de 2006.

    La resta de la beca, un 40% del total, un cop lliurat el treball final de recerca i avaluat positivament per part de l'Institut.

    Annex 3

    Beques per a la realització de treballs individualment a Catalunya i/o a la resta de l'Estat

    .1 Objecte

    1.1 Aquestes beques tenen per objecte finançar treballs individuals de recerca, originals i inèdits, directament relacionats amb les autonomies polítiques territorials, relatius a qüestions jurídiques, economicofinanceres o sociopolítiques, tant de caràcter general com sectorial, que es realitzin en universitats o en centres de recerca de Catalunya o de la resta de l'Estat.

    .2 Destinataris

    2.1 Les beques s'adrecen a professors...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR